Много пъргаво Иво Прокопиев отърча в подопечната му БТВ да

...
Много пъргаво Иво Прокопиев отърча в подопечната му БТВ да
Коментари Харесай

Прокопиев бързо отърча в БТВ


Много пъргаво Иво Прокопиев отърча в подопечната му БТВ да се оправдава и изяснява за повдигнатото му обвиняване за пране на пари. Винаги, когато към него стане напечено първата му работа е да даде изявление в БТВ.

Там по остаряла традиция дали е Хекемян, Ризова или някой различен не му се задава нито един неуместен въпрос. Той постоянно има задоволително време да си приказва без да го прекъсват. И през днешния ден стана по този начин. Какво сподели Прокопиев пред "американската медия ":

Според Прокопиев обвиняването за "Каолин " е инструмент за напън и това е част от акция за принуда след сериозни изявления в „ Капитал”.

Той посочи, че това е „ относително остаряла новина”, защото още от лятото е бил измамен под отговорност поради продажбата на „ Каолин” преди няколко години.

„ Самото „ обвинение” е изцяло неуместно. То звучи по следния метод – щом има нарушавания по договорката (за приватизация от 90-те – б.р.), то последващата продажба е пране на пари”, уточни Прокопиев, като акцентира, че раздържавяването на предприятието е било проверявано неведнъж без да са открити нарушавания.

„ Целта е принуда, мотивът е няколко изявления изключително в последния брой на „ Капитал”, свързани с тежка корупция в България”, безапелационен съобщи Прокопиев.

Според него и това обвиняване, както и другите досега, са „ политически свързани”. „ Прокуратурата от ден на ден се обръща от инструмент на законността в инструмент на беззаконието в България”, означи той.

Прокопиев гордо съобщи, че мярката му "подписка " не го лимитира да пътува в чужбина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР