Много отдавна, когато бях на 20 се запознах с една

...
Много отдавна, когато бях на 20 се запознах с една
Коментари Харесай

Следвайте това, което ви вдъхновява и радва в живота. На никой не му пука за вас

" Много от дълго време, когато бях на 20 се срещнах с една интелигентна, самостоятелна, изобретателна и мощна жена, тя беше малко над 70-годишна и ми предложи късче мъдрост.
Тя ми сподели: " Ние прекарваме 20-те и 30-те години от живота си в опити да сме съвършени, тъй като се тревожим какво ще си помислят хората за нас. След това ставаме на 40-50 и започваме да се освобождаваме от това, тъй като решаваме, че не ни пука какво си мислят другите за нас. Но няма да си същински свободен, до момента в който не навършиш най-малко 60-70 и не осъзнаеш мъчителната истина, че на никой не му пука за теб.

“Не им пука, не им е пукало и няма да им пука. Хората най-много мислят единствено за себе си. ”

Хората нямат време да се тревожат какво правиш, какъв брой добре го правиш, тъй като всичките са захласнати от персоналните си драми. Хорското внимание може да бъде ориентирано към теб за миг (когато успяваш или когато се проваляш зрелищно и публично), само че това внимание доста скоро ще се върне там, където постоянно е било - ще се насочи към тях самите. Докато първоначално това може да ви се коства самотно и извънредно, че не сте преди всичко в заниманията на някого, в това време в тази концепция има и огромно утешение. Вие сте свободни, тъй като всички останали са прекомерно заети и са затрупани със себе си, че да се тревожат за вас.
Ето за какво, бъдете такива каквито желаете да сте. Правете това, което желаете да вършиме.Следвайте това, което ви въодушевява и радва в живота.

“Създавайте това, което желаете - дано е несъвършено и неуместно, тъй като е безпределно евентуално никой да не забележи. И това е ужасно. " ”

Елизабет Гилбърт
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР