Много отдавна има основание Лозан Панов да си подаде оставката,

...
Много отдавна има основание Лозан Панов да си подаде оставката,
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Много отдавна има основания Панов да си подаде оставката

Много от дълго време има съображение Лозан Панов да си подаде оставката, само че той не трябва да бъде стимулиран да го прави. Това би се употребило повратно и би героизирало без съображение един подвластен магистрат.
Това изрично съобщи пред Българска национална телевизия правосъдният министър Данаил Кирилов.

" Изявлението на сътрудниците от някогашния състав на Висш съдебен съвет е с оглед тяхната морална преценка за предлагането и избора, който са създали преди 5 години. Те имат цялостното право да отдръпват доверието си от индивида, който са избрали. Основания бх могъл да допълня доста повече ", изясни още Кирилов.

Името на правосъдния министър интензивно участва в публичното и медийно пространство в последно време. Последната причина за това е вчерашния отчет от Брюксел, който бе разгласен като пестник за България. Появиха се разнопосочни отзиви, че мониторингът върху страната ни остава, само че пък властта бе безапелационна - това е различен механизъм и има неверно пояснение. От Българска социалистическа партия обаче излязоха с декларация, в която желаеха оставката на Кирилов поради обението му, че ще напусне поста, в случай че наблюдението върху страната ни продължи.

" Не сме обект на монигоринг по смисъла на МСП. Миналата година получихме последния отчет от Европейската комисия и с него бе оповестено, че сме изпълнили всички критерии. Вчера не беше рекомендация. Целеше се операция сред три инструмента - Механизма за съдействие и инспекция, новостартиращи механизъм на Европейски Съюз за инспекция на върховенството на закона, който към момента не е почнал публично и по този начин нареченият Европейски учебен срок. Един откъс от него цели да реализира внушението, че МСП не е завършил ", изясни Кирилов и добави:

" Моята оставка постоянно е на дневен ред. Няма да я подам, тъй като това е конспирация, която потегли от вестника на един проруски газов олигарх. Тя бе подхваната от съответни лица, които извратиха информацията и вкараха обществото в подвеждане. Заради този метод - не, няма да подам оставка. Това не значи, че след половин час няма да има друга причина, за която бих си подал оставката. В правораздаването постоянно има проблеми. Всеки един от тях може да ескалира до оставка ", съобщи Кирилов.

Той разяснява и проблема с предприемача Васил Божков.

" Вярвам, че той ще бъде изправен пред българския съд. Ако прокуратурата реши, че има данни, които биха могли да бъдат съображение за провеждането на следствие, сигурен съм, че такова ще бъде осъществено ", съобщи Кирилов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР