Много от водещите звезди в Тура се обявиха в подкрепа

...
Много от водещите звезди в Тура се обявиха в подкрепа
Коментари Харесай

Стаховски отвърна на Надал: А честно ли е украинци да умират?


Много от водещите звезди в Тура се оповестиха в поддръжка на съветските си сътрудници, откакто Уимбълдън разгласи решението си да не позволява състезатели от Русия и Беларус на тазгодишното си издание.

Джокович, Навратилова, Мъри, Циципас… преобладаващата част от огромните звезди на тениса застанаха против тази мярка.

Ако остане в действие, което наподобява ще се случи, All England Club няма да посрещне играчи като Медведев, Рубльов, Хачанов, Карацев, Сабаленка, Азаренка и Павлюченкова през 2022.

Рафаел Надал също разяснява тематиката: „Не е почтено по отношение на моите съветски сътрудници,“ сподели той в Мадрид. „Войната не се случва по тяхна виновност. Съжалявам за тях. Иска ми се да не беше по този начин, само че в последна сметка това е ситуацията.“

„Нека забележим какво ще се случи в идващите седмици и дали ще би трябвало играчите да заемем обща позиция. Има нещо неверно в тази обстановка.“

Бившият №31 Сергей Стаховски, който се завърна в Украйна, с цел да се бори против съветската инвазия, употребява профила си в Twitter, с цел да отговори на Матадора:

„Рафаел Надал, ние сме се състезавали дружно. Играли сме един против различен в Тура. Моля те, кажи ми дали е почтено украинските тенисисти да не могат да се приберат у дома?,“ стартира някогашната първа ракета на отбраняващата се страна.

„Честно ли е украинските деца да не могат да играят тенис? Честно ли е украинците да умират?,“ репликира испанеца още той.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР