Много от средствата за лечение ни станаха познати покрай Ковид

...
Много от средствата за лечение ни станаха познати покрай Ковид
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Засечен е подвариант на Омикрон

Много от средствата за лекуване ни станаха познати около Ковид - моноклоналните антитела. С тях биха могли да бъдат разпознати някои ракови кафези, по чиято повърхнина има молекули, които им разрешават да оцеляват и да се популяризират. Моноклоналните антитела могат да нападат такива молекули. Това сподели за Bulgaria ON AIR вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

" Много дребна част от вирусите биха могли да доведат до раково заболяване - човешкият папиломен вирус, хепатит Б и хепатит Ц, както и още няколко вируса. Далеч не всички хора, инфектирани с тези вируси, се разболяват от рак. Ако бъдат направени профилактични ваксини против тези вируси, внезапно понижава рискът от затруднение и ракови болести. Ковид-19 няма отношение в тази ситуация. Работи се и над лечебни ваксини за хора, които към този момент са развили раково заболяване. Идеята е имунизацията да помогне на имунната им система да поеме нещата в свои ръце и да се пребори с раковите кафези. Раковите кафези са неповторими манипулатори, които непрестанно се трансформират и доста добре се приспособяват в човешкия организъм. Оцеляват най-агресивните кафези. Имат доста способи, по които бягат от нашата имунна система. Човешкият организъм се бори с зложелател от изменени лични кафези ", добави още проф. Александрова.

" ДНК не е присъда, доста е значимо по какъв начин ще се разчете генетичната информация. Всяка хрема би могла да сътвори много дискомфорт на човек. Впечатли ме обява в Nature, която открехва вратата за произхода на Омикрон. Разчетени са изцяло 7,5 млн. генома, само че това е доста дребна част. Напълно е допустимо някои от разновидностите да не са били видяни. Втората догадка е с хората с имунни дефицити. Третата - може това да се е случило в животинския свят. Коронавирусът има къде да се скрие в животинския свят и ще се връща още веднъж и още веднъж. Поставянето на бустерна доза много оказва помощ. Защитата от хоспитализация се качва над 90% “, сподели тя.

В Съединени американски щати е бил засечен подвариант на " Омикрон ", само че съгласно проф. Александрова не би трябвало да изпадаме в суматоха, защото това е в " длъжностната характерност " на вируса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР