Много от проверките, които започнаха в болниците, са на база

...
Много от проверките, които започнаха в болниците, са на база
Коментари Харесай

Зам.-здравният министър: Проверката в Пирогов ще продължи минимум седмица

Много от инспекциите, които започнаха в лечебните заведения, са на база постъпили сигнали. Реагираме незабавно - изпращаме екипи и, съгласно резултата от инспекциите, неотложно взимаме ограничения, увери в студиото на доктор Александър Златанов - заместник-министър на опазването на здравето в служебния кабинет.

Сигналите идват от публицисти, пациенти. Сигнали получава и Здравната каса, която прави инспекции в сериозните точки и при определяне на нарушавания, инспекциите се задълбочават, изясни той.

" Така се случи и с тези две лечебни заведения (Александровска болница и Национална хемоталогична болница - б.р.) - направи се една обширна инспекция, която продължава към момента и излизат още резултати ", добави доктор Златанов.

На въпрос за инспекциите за подправени хоспитализации той сподели, че в тези случаи Касата е ощетена с цената на клиничните пътеки.

" Лечебното заведение получава тези пари, без да е направило действия за тях... Постъпва се по най-различен метод - от време на време пациентът даже не знае, че е постъпвал в болничното заведение или отива амбулаторно, само че му се пуска лист и се усвояват парите за клиничната пътека, а пациентът не го схваща или го схваща, когато всичко е завършило ", изясни здравният заместник-министър.

По думите му, такива нарушавания се правят на разнообразни равнища и " е допустимо най-висшето управление изобщо да не знае ".

" Но когато те минат избрана численост, това значи, че или е със знанието, или контролът не е задоволителен. Така че всеки съответен случай се уточни и се вършат заключения ", акцентира доктор Златанов.

Проверките са рутинни, само че при потребност проверяващите усилват обсега. Така някъде те приключват за дни, а другите не престават седмица-две, вметна той.

" В случая с " Пирогов " е огромен размерът и с цел да се ревизира, ще би трябвало най-малко седмица ", означи доктор Златанов.

Какво още разяснява заместник-министърът на опазването на здравето в служебния кабинет вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР