Много от правните проблеми на Балканите са общи, а голяма

...
Много от правните проблеми на Балканите са общи, а голяма
Коментари Харесай

Сериозните държави не зависят от личността на главния прокурор, нито от премиера

" Много от правните проблеми на Балканите са общи, а огромна част са общи и за Европейския съюз. Един от тях е непознаването и неразбирането на правата на жителите на Европейски Съюз ".

Това съобщи проф. Атанас Семов пред БНР. Сега проф. Семов образова висшите съдии на Гърция, Румъния и България по неповторим план на Софийския университет, финансиран от Европейската комисия, за използването на Хартата за правата на индивида.

Проф. Семов посочи, че проблемите за битката с корупцията, както и за бежанците и миграцията са общи за Гърция, Румъния и България.

" Свободното придвижване на хора, артикули и капитали в Европейски Съюз в доста огромна степен в действителност отстранява границите сред страните, изключително във връзка с правото, и решение единствено в една обособена страна не могат да бъдат изцяло задоволителни ", съобщи юристът.

В коментар за митингите, които съпровождат избора и чуването на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев проф. Семов съобщи: " Протестите за поддръжка са един феномен, който бунтуващата се гръцка душа не би могла да разбере ".

Припомняме, в Гърция стачките, които блокират придвижването, са много постоянно събитие.

Проф. Семов счита, че в случай че една страна сведе съдбовните си проблеми до избора на една или друга персона, това е загиваща страна.

" Сериозните страни не зависят от личността на основния прокурор, даже от личността на министър-председателя. В сериозните страни има устойчива ценностна система за издигане и асортимент на фрагменти и устойчиви процедури, които вършат по този начин, че институциите да работят без значение кой е на чело ", сподели проф. Семов.

По думите му в европейската народна власт е авансово невероятно несъответствуващ човек да заеме висок пост. Всичко се прави посредством демократичните механизми в името на закона и на жителя, безапелационен бе проф. Атанас Семов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР