Много от населените места в Смолянско пострадаха от обилните валежи

...
Много от населените места в Смолянско пострадаха от обилните валежи
Коментари Харесай

Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, частично и община Девин

Много от обитаемоте места в Смолянско пострадаха от изобилните превалявания през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, отчасти и община Девин.

Пътят Смолян - Девин е затворен поради подкопаване на 4-5 места, обходният маршрут е през Кричим. " Тази нощ имаме единствено няколко сигнала за свлачища. Към сегашния миг пътят да село Мугла е отворен единствено за високопроходима техника. Пътят за село Киселчово е в доста неприятно положение, за жалост на две места той е просто непристъпен. Мостът към една от махалите е отвеян от реката тъй че проблемите не престават ", сподели пред Българска национална телевизия заместник-кметът на обл. Смолян инж. Мариана Цекова.

Към високопроходимите села към този момент е почнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две кални свлачища, няма потърпевши хора, а единствено недвижима и движима благосъстоятелност. Едното свлачище към този момент е отстранено, само че другото продължава да е интензивно.

" С два трактора освободихме пътя. Хората са малко изплашени от реката, която се спуска и беше заляла една част от околните домове. успяхме да отводним и една къща, само че най-важното е, че пътят е освободен ", сподели шефът на пожарната в Смолян Васил Вълчев, който с доброволци е стигнал до село Мугла.

Всички артикули от първа нужда са обезпечени за хората в Смолянско. Зам.-кметът изясни, че вредите най-вероятно ще костват милиони. Може да се работи само в светлата част на деня.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР