Много от нас се отказват при първия неуспех. Или при

...
Много от нас се отказват при първия неуспех. Или при
Коментари Харесай

Неуспехите, които могат да ви донесат успех

Много от нас се отхвърлят при първия крах. Или при втория, само че неуспехи – колкото щеш, случват се на всеки. И не всеки може да прогони неприятните мисли и да откри сили да продължи напред. Колкото и да е мъчно, имайте религия, че  е на половина цялостна, а не празна, и че неуспехът може да ви донесе… триумф. Защото доста постоянно става тъкмо по този начин.

Провалът е ключът към предстоящ триумф, той е доказателство за вашите старания. И желаете да измененията живота си към по-добро, бъдете сигурни, че няма по какъв начин да стане, в случай че не се спънете и паднете няколко пъти. Има провали, които в действителност могат да ви отведат към триумфа и щастието.

1. Срам от обществена засегнатост

Станали сте жертва на засегнатост обществено – огромна работа! Не се разстройвайте, а потърсете поуката от глупавите дейности. Не мислете какво приказват непознатите за вас. Вие си живеете живота сами и имате право на всеки избор, който сте създали. Оставете другите да ви разискват - не би трябвало да се притеснявате.

2. Допуснати неточности

Не се обвинявайте тежко, не се критикувайте, даже да сте сбъркали съществено. Всичко в този живот е объркващо. Колко са хората, които са в положение да вземат вярно решение със светкавична скорост? Повечето, за жалост, бъркат, само че не си коства да се съжалява чак толкоз доста - грешките са урок, оказват помощ ни да натрупаме нужния опит. Научете се да (си) простите и да анализирате направените неточности.

3. Загуба на работа

Загубата на работа не е край, а опция да научите нещо ново, по тази причина възприемайте сходен проблем точно по този начин. Такъв срив в кариерата ще ви помогне да израснете, да се научите да планирате, тъй че да постигнете това, към което се стремите.

4. Фалит

Разбира се, тази обстановка може да подлуди всеки. Материалната непоклатимост е доста значима, само че не забравяйте, че е по-важно да слушате уроците, които ни учат сходни загуби. Никой не може да планува по какъв начин ще протече животът оттук насетне, само че дребните премислени стъпки в вярната посока ще бъдат по-ефективни от цялостна липса на придвижване.

5. Разрив в връзките

Няма значение с кого сте се разделили - с обичания човек, с другар, сътрудник, тъй като най-близките ще останат с вас и до вас. Отношенията с тези, които ви поддържат и ценят, точно те ви вършат щастливи. С някой, с който не гледате в една посока, би било единствено по-трудно и мъчително да се върви напред. Рано или късно ще се наложи да поемете по разнообразни пътища, гледайте напред към вашия.

6. Удар в гърба

Предателството е доста постоянно срещано и присъщо на всички хора. Но и то оказва помощ да си създадем съответните заключения от предишното и да продължим да живеем. Съдбата ни изпитва повече от един път - до момента в който не потвърдим, че сме си научили урока.

7. Нещастие

В живота на всеки човек се случват нещастия. Те се появяват, с цел да закалят характера ви. Този, който е познал болката, само че не се е отказал, е кадърен на доста. Никога не е късно да станеш друг човек.

8. Несподелена обич

Много хора считат, че любовта е смисълът на живота, и когато я изгубят, им се коства че са достигнали краят на всичко. Но и провалите на любовния фронт, колкото и да са тежки, могат да ви бъдат опора, с цел да продължите напред, да ви вдъхнат мощ за това.

9. Провалени фантазии

Неосъщественият блян дава обещание забележителна победа в бъдеще, стига да не забравяте, че донякъде осъществената фантазия, е мощен мотиватор. Провалите би трябвало да ви създадат по-силни, а не да се пречупят. Успехът не идва изведнъж, а последователно.

10. Неоправдани опасности

Много хора се опасяват да поемат опасности, с цел да не напущат зоната на комфорт. Рискът е игра на рулетка, само че който не е рискувал, той не е спечелил – нали по този начин? Дори следствията от риска да не са каквито сте очаквали, отново е добре. Бъдете смели и приемете живота подобен, какъвто е.

Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР