Много от нас са свикнали да започват деня си с

...
Много от нас са свикнали да започват деня си с
Коментари Харесай

Учени откриха неочаквани ползи за здравето от кафето при диабет

Много от нас са привикнали да стартират деня си с чаша ароматно кафе - откривателите неотдавна научиха, че сходен обред може да понижи риска от развиване на диабет вид 2. Но... това е правилно единствено в случай че се употребява умерено, написа.

В ново изследване учените са отишли ​​още една крачка напред, надграждайки предходни проучвания за изгодите от кафето, само че този път се фокусирали върху това по какъв начин напитката оказва помощ на черния дроб да се оправи по-лесно с нездравословния оксидативен стрес. Обърнете внимание, че едно от най-честите затруднения на диабет вид 2 е неалкохолната мастна чернодробна болест (NAFLD) - откривателите означават, че сходно на диабета висококалоричната диета и нездравословният метод на живот могат да станат причина за това заболяване.

NAFLD е общ термин за разнообразни чернодробни болести, породени от струпване на мазнини. Известно е, че това заболяване може по-късно да докара до формиране на белези или даже рак. Изследователите означават, че рисковите фактори за развиване на NAFLD са съвсем изцяло предотвратими, само че един на всеки трима възрастни във Англия да вземем за пример страда от началния етап на това заболяване.

В ново изследване учени от университета в Коимбра (Португалия), ръководени от клетъчния биолог Джон Грифит, се концентрираха върху проучването на потребните свойства на кафето. В изследване те откриха, че пиенето на кафе понижава риска от затруднения, свързани с черния дроб при хора с диабет или наднормено тегло. Известно е, че кафето съдържа кофеин и растителни микроелементи, " полифеноли ", които могат да понижат тежестта на NAFLD.

Проучването включва 156 възрастни на междинна възраст с лимитирано затлъстяване, 98 от които са имали диабет вид 2. Участниците бяха запитани за нормалната си консумация на кафе и също бяха помолени да дават проби от урина в границите на 24 часа, което разреши на откривателите да измерят кофеиновите и некофеиновите метаболити, които се освобождават в тялото, когато кафето се разгражда. Така учените получиха по-точни данни за това кой и какъв брой кафе пие дневно, основани на обстоятелства, а освен на думи.

След като проучиха данните, учените откриха, че на тези, които употребяват повече кафе, черният дроб е здрав. В допълнение, проучването на урината демонстрира, че тези хора са по-малко склонни да развият чернодробна фиброза. Учените също откриха, че по-високите равнища на некофеинови метаболити са свързани с по-ниски равнища на показателя на мастния черен дроб.

Според Грифит той и сътрудниците му са разкрили, че съставените елементи на кафето, в това число полифенолите, доста оказват помощ за понижаване на напрежението в черния дроб, понижават белезите и оказват помощ за поддържане на равнищата на кръвната захар както при здрави хора, по този начин и при хора с увреждания.

Обърнете внимание, че диабет вид 2 се развива, когато панкреасът не е в положение да създаде нужното количество инсулин (хормонът, който управлява кръвната захар) или този инсулин не работи вярно.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР