Много от нас са се справяли с изпитанието на лекуване

...
Много от нас са се справяли с изпитанието на лекуване
Коментари Харесай

5 промени в тялото ни при разбито сърце

Много от нас са се справяли с тестването на лечение на разрушено сърце, без значение дали става въпрос за разлъка с обичания, или загуба на непосредствен човек.

Викаме, преставаме да ядем или ядем двойно повече, крещим, напиваме се, а от време на време комбинираме всичко едновременно. Знаете ли, че тялото ни минава през някои промени , когато претърпяваме разрушено сърце?

Хоромонален дисбаланс


Любовта кара всички да се усещат щастливи и положителни. В тялото ни щастието се мери под формата на хормони като допамин и окситоцин. Когато претърпяваме разрушено сърце и сме смутени, хормоните на щастието се изключват и се заместват с кортизол и епинефрин - хормоните на напрежението.

Когато хормоните на напрежението хронично се задържат, способността ни да формираме и да сътворяваме нови мемоари стартира да понижава. Това евентуално е механизъм за справяне, създаден от мозъка, с цел да се не помни всичко това, което стресът предизвиква.

 Снимка 323981

По-слаба имунна система

Хормоните на напрежението освобождават доста негативни ензими в организма, което води до по-слаба имунна система, а това ни прави по-предразположени да се разболяваме. Изправяме се против настинки и грип непрестанно, само че нормално тялото ни е задоволително мощно, с цел да се бори с тях.

Болката и стресът, които предизвиква разрушеното сърце, имат доста отрицателни резултати върху тялото. Те карат организма да създава по-малко бели кръвни кафези, които спомагат за битката с инфекциите.

Диетични промени и увеличение на тежестта

Когато сме изправени пред стресова или отрицателна обстановка в нашия живот, имунна ни система става по-слаба. Склонни сме да жадуваме за някои храни, с цел да се опитаме да противодействаме на химията, породена от хормоните на напрежението. Ето за какво множеството хора прибягват до мазнини, въглехидрати, сладки и солени неща.

Кортизоловият хормон е обвързван с нараснала коремна мастна тъкан и е виновен за желанието за избрана храна - така наречен удобни храни, които водят до по-голямо произвеждане на серотонин, а той предотвратява напрежението.

 Снимка 323336

Сексуална дисфункция

В множеството случаи, в случай че имаме разрушено сърце, последното нещо в мозъка ни е правенето на секс, а това води до липса на полово наслаждение в живота ни. Въпреки това, даже в случай че успеем да вършим секс, откриваме, че тялото ни не е толкоз дружелюбно, колкото нормално. При мъжете това може да се появи под формата на еректилна дисфункция.

Кожни обриви

Всяко рисково възприятие нормално води до реакция на кожата. Хормоните на напрежението елементарно провокират огнище на зараза в повлияват неподходящо на кожата ни. В подобен миг пораждат кожни проблеми като псориазис, розацея или акне.

 Снимка 323979

Ако претърпяваме болката от разрушено сърце, има няколко метода да се измъкнем от това сами , тъй като не постоянно е елементарно да желаяме помощ.

Това, което не ни убива, ни прави по-силни

Всеки опит в живота, даже и отрицателният, е потребен. Всичко се случва заради някаква причина, макар че за момента може и да не я разбираме. Лошите моменти учат и ни вършат по-силни. Трябва да се фокусираме върху бъдещето и да продължим напред.

 Снимка 329984

Прощаваме, даже и да не забравим

Има някои прекарвания, които доста мъчно забравяме - хората, които ни нараняват, хората, които ни предават и лъжат. Дори и да не успеем заличим напълно загатна за виновниците за разрушеното ни сърце, прошката за грешките им ще ни донесе нравствен мир. По този метод доста по-лесно преодоляваме болката - не забравяме, само че прощаваме и продължаваме с живота си.

Пуснете предишното и прегърнете бъдещето

Усещането за болежка, загуба и самотност са част от живота и би трябвало да го приемем. Трябва да отделим време, с цел да се отдадем на тъгата си, само че не и да се занимаваме с това прекомерно дълго.

Ако обръщаме прекомерно доста внимание на тъгата, даваме повече мощ на болката и ограничаваме опцията да се оправим с казуса. Разбитото сърце е част от живота, само че не и целият ни живот. Трябва да пуснем мрачното минало и да прегърнем светлото бъдеще.

 Снимка 329985

Молим за помощ

Не бива да оставяме несигурността да ни попречи да желаяме помощ, когато имаме потребност. Затова би трябвало да е обърнем към другари, които ще ни покажат, че ни обичат и поддържат. Понякога помощта идва по най-изненадващите способи.

Правим, каквото обичаме

Трябва да се уверим, че вършим всичко, което обичаме, и да си напомним, че знаем по какъв начин да се забавляваме сами. Вършенето на нещата, които ни вършат щастливи, работи позитивно и ни кара да забравим болката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР