Много от нас са чували различни съвети за „прочистване на

...
Много от нас са чували различни съвети за „прочистване на
Коментари Харесай

Помогнете на черния си дроб през пролетта

Много от нас са чували разнообразни препоръки за „ пречистване на черния дроб “ най-малко един път. Всъщност до пролетта този вътрешен филтър на телата ни се усеща изключително отпаднал, защото през студения сезон сме изключително склонни да ядем мазни храни и да пием алкохолни питиета. Черният дроб се нуждае от помощ, която обаче би трябвало да е деликатна и способена.

Превърнете в табиет яденето на 2-3 ореха дневно

Те са източник на глутатион и аргинин. Ядките са отличен източник на ненаситени мастни киселини, потребни аминокиселини и витамини. Ядковите мазнини са " верни " и здравословни. Те се всмукват добре и работят за възстановяване на положението на кожата, косата, зрението и мозъчната активност.

Орехите имат едно доста преимущество пред останалите ядки. Те са богати на глутатион, наричано „ майката на антиоксидантната отбрана “. Той е включен в множеството процеси за обезвреждане на токсините в тялото ни. И нормално се създава от черния дроб. Но малко помощ няма да му навреди, написа БГНЕС.

Освен това орехите са богати на аргинин - аминокиселина, която оказва помощ на черния дроб да обезврежда амоняка.

Яжте грейпфрутите с ципата

Те са източник на нарингенин. Този жълт или розов плод е богат на витамин С и антиоксиданти, които са чудесни за пречистване на черния дроб. Но за верния резултат ще би трябвало да се откажете от навика да ядете единствено сочната пулпа на плода, отделяйки го от ципите. В края на краищата там се съдържа флавоноидът нарингенин. Това вещество оказва помощ за нормализиране на метаболизма на глюкозата, потиска апетита и съгласно някои медицински проучвания подтиква черния дроб да разгражда съхраняваните мастни молекули. Малък „ непряк резултат “: точно нарингенинът прави усета на грейпфрута горчив.

Станете другари на лука и чесъна

Лукът и чесънът са незаменими за детоксикация на черния дроб. Източникът на характерната миризма и усет на тези артикули е органичното сярно съединяване - алицин, което се употребява от черния дроб за обезвреждане на необятен набор от отрови. Той също по този начин подарява лука и чесъна с бактерицидни и противогъбични свойства.

Прави усещане, че алицинът участва в лука под формата на етерично масло. За да го получите от чесъна, първо ще би трябвало механично да унищожите скилидката. Например – смачкайте я. В този случай две химични съединения ще реагират, с цел да образуват алицин. Затова смачкването на чесън го прави по-полезен от нарязването му или сервирането на трапезата на цели скилидки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР