Много от нас не могат да си представят оцеляването на

...
Много от нас не могат да си представят оцеляването на
Коментари Харесай

Как да почистим мрежите на вратите и прозорците

Много от нас не могат да си показват оцеляването на лятото без мрежи срещу комари. Комари и молци вкъщи вечер, мухи когато и да е на деня - по този начин наподобява лятото без подобаваща отбрана на прозорците и балконските порти. Ето за какво комарниците и всевъзможен тип мрежи станаха доста известни и започнахме да ги инсталираме все по-често в домовете, с цел да можем да се любуваме на тишината и спокойствието надалеч от насекомите. Те обаче съставляват един главен проблем - бързо се замърсяват. Валежите, прахът и замърсяването на въздуха се утаяват и вършат мрежите срещу комари да наподобяват небрежни, а също по този начин лимитират достъпа на слънчева светлина до помещението. За благополучие това може да се предотврати с постоянно разчистване.

Могат ли да се почистват мрежите на прозорците и вратите?

Мрежата за комари, прикрепена към прозореца, е доста стегната и е мъчно да се почисти, с цел да не се рискува дисторция и увреждане на деликатното тъкане. Следователно първата стъпка в почистването би трябвало да бъде разглобяването на комарника. Ако имаме мрежа с дървена или алуминиева рамка, просто откачете куките и отстранете структурата. Ако мрежата е закрепена с велкро или самозалепващи ленти, тя би трябвало да се отдели доста постепенно и деликатно от прозореца, с цел да не се нарушава структурата.

Как да почистите мрежата срещу комари?

Отстранената мрежа срещу комари в рамката е най-добре да се сложи на пода, тъй че мрежата да допира земята по цялата си повърхнина. По този метод заобикаляме щета по време на разчистване. Мрежите без рамка също би трябвало да се перат доста деликатно, като се заобикаля ненадейно търкане, което може да повреди материала. Можете също по този начин първо да накиснете комарника във ваната и да изчакате насъбраната нечистотия да се разтвори. Определено обаче не би трябвало да се пере в пералня.

С какво да измиете мрежата?

Средството, употребявано за разчистване на мрежата срещу комари е също толкоз значимо, колкото и методът на разчистване. Мрежата е прекомерно деликатна, с цел да се почиства със мощни почистващи препарати, тъй че си коства да изберете внимателен прахуляк за пране или течност за пране. Добавете определения артикул към топла вода и по-късно използвайте мека забрадка, с цел да почистите деликатно мрежата. След измиване е належащо да я изплакнете, само че този път във вода, която не съдържа никакви почистващи течности.

Какво да вършим след измиване?

След измиване не поставяйте комарника незабавно на прозореца. Следващата стъпка би трябвало да бъде изсушаването му с мека забрадка или хартиени кърпи. Неточно изсъхнала мрежа на прозореца може да се деформира. След изсушаване мрежата срещу комари може да се сложи на място. По този метод, с помощта на постоянното разчистване, тя може да ни служи дълги години и да не плаши гостите с противен външен тип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР