Много от нас използват слушалки почти всеки ден. Те се

...
Много от нас използват слушалки почти всеки ден. Те се
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако не почистите слушалките и как да го направите правилно?

Много от нас употребяват слушалки съвсем всеки ден. Те се замърсяват допустимо най-бързо. Говорим за следствията от дългото им носене и за какво би трябвало да бъдат почистени тъкмо в този момент.

Ушната тиня естествено се натрупва в ушните ни канали. Това е вискозно вещество, което се създава от жлезите в ухото, с цел да обезврежда бактериите, гъбичките. Сярата също по този начин основава преграда за праха и дребните инсекти, които инцидентно може да попаднат вътре. Сама по себе си сярата е стерилна, само че откакто е изработила функционалността си, тя безусловно гъмжи от инфекциозни сътрудници. Когато използваме слушалки за ушите, восъкът се движи от повърхността на ухото към тях.

Ако не почиствате уреда постоянно, се основава удобна среда за размножаване на бактерии – вътре в ушния канал. Ситуацията е още по-сложна, в случай че слушате музика, до момента в който упражнявате. По повърхността на кожата се отделя пот, до момента в който ушните канали са затворени и съществува действителен риск от заболяване, познато в спортната среда като „ ухо на плувеца “. Това е инфектиране на кожата по стените на външния акустичен канал с допустимо по-нататъшно увреждане на мембраната и ушната мида.
Как да използваме вярно слушалките, с цел да не навредим на здравето си
Навикът да се наслаждавате на обичаната си музика с оптималната мощ на звука, съгласно лекарите, може да докара до съществени и от време на време дор...
Прочети повече
Освен това мръсотията и прахът по повърхността на високоговорителите основават неприятно качество на звука – понижават неговата активност и способстват за появяването на недостатъци.

Колко постоянно би трябвало да почиствате слушалките си?

Няма ясни правила за това какъв брой постоянно би трябвало да почиствате слушалките си. Всичко зависи от това какъв брой дълго ги употребявате, в каква обстановка и при какви метеорологични условия. Разгледайте високоговорителите. Ако по тях няма забележими замърсявания или частици сяра, избършете ги с влажна забрадка и ги използвайте още веднъж. Изключение вършат устройствата, които употребявате по време на подготовка. Те би трябвало да се почистват усърдно след всеки час – изключително в случай че сте се изпотили добре в залата този ден.

Как да почистите слушалки за слагане в ушите?
Носенето на слушалки може да докара до проблеми със слуха
Отоларингологът и претендент на медицинските науки Владимир Зайцев поучава в изявление за радио " Спутник " по какъв начин да избегнем заплахите при п...
Прочети повече
1. Отстранете силиконовата поставка от слушалката, в случай че има такава, и я почистете от огромните замърсявания с дървена съчка за зъби, памучен тампон или „ уловител “ от специфични комплекти за разчистване на слушалки. Не прилагайте прекомерно огромен напън върху повърхността на високоговорителя. Ако сярата се запуши вътре, ще бъде невероятно да я извадите оттова.

2. Пригответе две меки салфетки. Накиснете едната в сапунен разтвор (използвайте течен сапун или препарат за миене на съдове, вторият е даже за предпочитане). Избършете с него всички забележими елементи на слушалките, като се изключи високоговорителите. Не забравяйте калъф за съхранението им, проводници или зарядно устройство – те също би трябвало да се дезинфекцират постоянно.

3. След това изсушете пластмасата с чиста, суха забрадка - постоянно без власинки. Микрофибърните кърпи за разчистване на оптика са идеални за това. Експертите не предлагат сушене със сешоар, защото бликам парещ въздух може да аргументи счупването му.

4. Сега почистете всички налични елементи с памучен тампон, потънал в медицински алкохол, като избягвате попадането на течност във високоговорителите. След като слушалките са изцяло сухи, те могат да се употребяват още веднъж.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР