Много от нас дори не могат да си представят началото

...
Много от нас дори не могат да си представят началото
Коментари Харесай

Неочакваните ползи за здравето от кафето и чая

Много от нас даже не могат да си показват началото на деня без чаша ароматно кафе или чай.
 Кафето, разтворимото кафе и изгодите от него за сърцето
Разтворимото кафе и изгодите за сърцето

Не е за подценяване

Факт е, че това са едни от най-често употребяваните питиета, по тази причина и учените не стопират да се интересуват от резултатите им върху човешкото здраве.

Ново изследване търси връзките сред потреблението на кафе и чай и съществени болести като инсулт и деменцията. За задачата са изследвани над 360 000 доброволци в продължение на сред 10 и 14 години. Те са били на възраст от 50 до 74 години и сами са отчитали потреблението на кафе или чай.
 Снимка 546419

В хода на проучването 5 079 души от тях са развили деменция и 10 053-ма души са получили най-малко един инсулт. Сред участниците, които пиели 2-3 чаши кафе или 3-5 чаши чай на ден или общо 4-6 чаши кафе и чай, имало минимум случаи на инсулт или деменция.
 Снимка 553890

Изводите на създателите на проучването са, че умерената консумация на кафе и чай поотделно или в композиция е обвързвана с намален риск от инсулт и деменция, написа Yahoo!News.
 Чаят, ежедневната му консумация и какво се случва с тялото ни
Ползите от пиенето на чай всеки ден

Кой тъкмо да изберем

" Не можем да кажем, че има причинно-следствената връзка и че пиенето на повече кафе или чай е потребно за мозъка. Това, което можем да твърдим е, че съгласно нашето изследване, вероятността хората, които пият умерено кафе/чай да получат инсулт или деменция, е по-малка ", споделя за CNN доктор Лий Х. Швам, ръководител на Консултативния комитет на Американската асоциация по инсулт.

Резулатите от проучването са оповестени в изданието.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР