Много от легендите и поверията се въртят около идеята, че

...
Много от легендите и поверията се въртят около идеята, че
Коментари Харесай

Защо според легендите Смъртта живее на дъното на Черно море

Много от легендите и поверията се въртят към концепцията, че Смъртта не е единствено събитие, само че има и физическо проявяване и форма. Според антични вярвания Смъртта живее в дълбоките води на Черно море. Може ли да се намерят обстоятелства за сходно изказване? Една от забавните версии за сходни митове се дължи на това, че поради неналичието на О2 в долните пластове на водата, човешките остатъци, които се намират наоколо до потънали кораби, не са подложени на естественото влияние на времето.

Много предмети от потъналите кораби също не са се трансформирали поради неналичието на О2 в дълбоките пластове на водата. Затова съгласно локалните митове точно там е мястото, където живее Смъртта. Вълнуващите обстоятелства имат своето научно пояснение: заради безкислородното естеството на по-долните пластове на водата, процесът на разложение е извънредно муден. Нивото на водата постоянно остава едно и също.

Още един от любопитните обстоятелства за Черно море е, че равнището на водата в това море постоянно остава едно и също. Поради липса на всевъзможни високи или ниски приливи и отливи, надлежно няма съмнения в този индикатор.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР