Много от изтребителите МиГ-29, предадени на Украйна, се оказали негодни

...
Много от изтребителите МиГ-29, предадени на Украйна, се оказали негодни
Коментари Харесай

“Икономист”: Получените от Киев МиГ-ове от Полша и Словакия са негодни

Много от изтребителите МиГ-29, предадени на Украйна, се оказали негодни за приложимост и се употребяват за аварийни елементи, написа английското сп. “Икономист ”.

 

Изданието напомня, че Полша и Словакия са доставили на Киев осем бойни самолета МиГ-29. “Полша и Словакия са доставили към осем изтребителя МиГ-29 през последните седмици, само че доста от тях са негодни за полети и се употребяват като аварийни елементи ”, показва списанието.

 

По негови данни от началото на съветската инвазия украинските военновъздушни сили са изгубили 60 изтребителя, което съставлява 40% от предвоенния въздушен флот. В момента украинските Военновъздушни сили разполагали с към 80 изтребителя.

 

“Икономист ” добавя, че шведските изтребители подхождат идеално за потребностите на въоръжените сили на Киев, защото са създадени особено за отбрана на шведското въздушно пространство от съветски самолети. Стокхолм обаче разполагал с по-малко от 100 такива изтребителя, като страната е продала или отдала на лизинг към 66 бойни самолета на други страни.

 

А откакто кандидатурата є за участие в НАТО беше блокирана (от Турция), Швеция няма да посмее да отслаби отбранителните си качества, разяснява списанието.

И добавя, че украинските военни желаят да получат американски Ф-16.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР