Много от играчите на Вашингтон Нешънълс се борят с решението

...
Много от играчите на Вашингтон Нешънълс се борят с решението
Коментари Харесай

Бейзболисти на Вашингтон обмислят бойкот на шампионската визита в Белия дом

Много от играчите на Вашингтон Нешънълс " се борят с решението " дали да се включат в шампионската аудиенция в Белия дом. Това разкриха от управлението на бейзболния клуб, който одобри поканата от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да гостува в резиденцията му през днешния ден, единствено пет дни откакто завоюва първата си купа от Световните серии в МЛБ.

Един от бейзболистите на столичани – риливърът Шон Дулитъл, към този момент разгласи твърдо желание да бойкотира обичайна гала поради несъгласието си с политиката на президента. " В последна сметка, колкото и да желая да бъда там с моите съотборници и да споделя тази страст с тях, не мога да го направя. Просто не мога ", показа 33-годишният питчер.



Играчите на Нешънълс отпразнуваха историческия успех с шампионски церемониал по улиците на Вашингтон в събота. Стотици хиляди почитатели се стекоха в центъра на града, с цел да видят по какъв начин рейсовете с играчите и техните фамилии прекосяват триумфално " Конститюшън Авеню " и " Пенсилвания Авеню ", носейки със себе си Трофея на комисионера.

Сензационно извоюваната купа с 4-3 победи против суперфаворита Хюстън Астрос е въобще първата за бейзболен тим от столицата на Съединени американски щати от 95 години. За последно Вашингтон Сенатърс беше печелил шампионата на Мейджър лийг през 1924 година От 1972 до 2005 година пък Окръг Колумбия даже нямаше собствен клуб във Висшата лига, преди Монреал Експос да емигрира от Канада.



" Казват, че хубавите неща се случват на тези, които умеят да чакат. Но 95 години са извънредно доста време ", разяснява доайенът измежду съсобствениците на клуба – 94-годишният Тед Лърнър.

Най-емоционален беше мениджърът на Нешънълс Дейв Мартинес, който в края на постоянния сезон беше приет в болница за малко и претърпя сърдечна катетеризация през септември. " Играчите ми споделяха да внимавам със сърцето. Фенове крещяха от трибуните: " Сърцето, Дейви, пази сърцето! " – описа треньорът. – Сега ще ви кажа нещо. Всичко това тук излекува това сърце. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР