Много от хората се страхуват от старостта. Те живеят с

...
Много от хората се страхуват от старостта. Те живеят с
Коментари Харесай

6 неща, за които вече сме СТАРИ

Много от хората се опасяват от старостта. Те живеят с мисълта, че един ден, когато към този момент няма да са на 30, животът ще затвори доста от вратите си. Това обаче са единствено стандарти, които доста елементарно бихме могли да разбием на части.
Всъщност старостта напълно не е нещо неприятно. Замисляли ли сте се в миналото, че когато човек остарява на години, той помъдрява? Да не приказваме, че душата му разцъфва и сърцето бива разчистено от всички тези ненужни вехтории, които цялостен живот са създавали безпорядък.
Когато човек остарява, той си дава ясна сметка за това, че животът е същински скъп и би трябвало да бъде изживян почтено. Компромиси се вършат само за хора, които са същински значими и скъпи. Всички останали са длъжни да съблюдават благовъзпитание.
Има обаче няколко неща, за които е късно откакто остареем и какви са те, занапред следва да разберете:
1. Да мълчим, когато усещаме неправда
Това е едно от нещата, които изрично се трансформират, щом човек навлезе в зрелост. Не бива да мълчим, когато нещо не ни харесва или когато се усещаме засегнати и афектирани. Няма причина да го вършим и нито едно човешко създание не заслужава сходен поклон.
2. Да се тревожим по какъв начин ни виждат останалите
Какво значение има по какъв начин се отразяваме в очите на близките? От ясно по-ясно е, че за едни ще бъдем светци, а за други – грешници. Това е реалност безспорен. Не е значимо какви сме ние в очите на останалите, а по какъв начин се усещаме самите ние, когато надникваме в дълбоката си душа.
3. Да робуваме на дома си
Не правете грешката, до момента в който сте млади, да робувате на дома си. Хаосът е част от всяко едно домакинство и напълно не трябва да се чувствате зле, в случай че някой забележи, че домът ви е разхвърлян. Това е вашето „ леговище ” и вие сами решавате по какъв начин ще наподобява. Не се извинявайте за безпорядъка. Когато остареем, разбираме, че е късно да го вършим.

4. Да работим само за пари
Най-голямата неточност, която милиони хора по целия свят позволяват. Свикнали сме мотивацията да е самото заплащане. Не си даваме сметка обаче, че най-истинското задоволство е самото наслаждение, което човек изпитва, до момента в който се труди.
 Неща, които хората над 30 вършат и не са готини съгласно младежите Неща, които хората над 30 вършат и не са готини съгласно младежите
И вие ли сте от тези хора, които си мислят, че хората родени през 2000-та година са дребни деца? Е, добре пристигнали в действителността - те към този момент...
5. Да носим неуместни обувки и облекла
Защо да се наказваме, откакто имаме хиляди други благоприятни условия пред себе си. Мъдрият човек, който е изживял половината си живот, е стигнал точно до това умозаключение.

6. Да държите в дома си непотребни неща
Изхвърлете всичко излишно. Време е да го разчистите от тези предмети, които не са ви потребни. Освобождавайки място в дома си, ние пречистваме сърцата си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР