Много от хората, които лично познавали Тед Бънди през 70-те

...
Много от хората, които лично познавали Тед Бънди през 70-те
Коментари Харесай

Загадката Тед Бънди – студент по право и жесток сериен убиец

Много от хората, които персонално познавали Тед Бънди през 70-те години, го намирали за обаятелен млад мъж, който изглеждал стимулиран и образован. Той учел право във Вашингтон и някои считали, че ще се насочи към кариера, обвързвана с политиката. Същият този Тед Бънди обаче, е виновен за отвличания и безжалостни убийства на минимум 30 дами, като в последна сметка е хванат във Флорида, изправен пред съда и наказан на гибел през 1989 година.

Бънди постоянно е представлявал интерес за създатели на книги и основатели на филми, най-известните измежду които са “The Stranger Beside Me ” на Ан Рул, “The Only Living Witness ” и „ Ted Bundy: Conversations With a Killer ”. Дори през днешния ден ползата към Бънди не е загаснал, тъй като този човек е представлявал извънредно добра комбинация сред просветен прелъстителен мъж и невъзмутим палач.

Роден в Бърлингтън, Върмонт през 1946, Теодор Рузвелт Бънди нямал положително детство. Майка му Елеонор Коуел ражда извънбрачното си дете по време, по което това е извънредно недопустимо. За да защитят момчето от насмешки и нападки, родителите на Елеонор се преструват, че са негови родители, а Елеонор – негова по-голяма сестра в продължение на повече от 7 години.

Но това не било всичко. Дядото на Бънди бил прочут като едностранчив човек, който обичал алкохола прекалено много (според някои дядото е биологичният татко на Тед). До 18-годишна възраст, Тед към този момент имал няколко обири и бил прочут на локалните служители на реда. Той приключва висшето си обучение през 1972 година и първоначално изявява предпочитание да се занимава с политика. Неговите сътрудници и другари даже не подозирали, че през същата година, той към този момент бил лишил живота на първата си жертва.

По-късно Бънди работи като доброволец на гореща линия за позвънявания за попречване на самоубийства и взел участие в специфична държавна група за предварителна защита на престъпността, като по този метод желал да се приготви за кариерата си в региона на политиката. Колегите му на горещата линия по-късно споделят, че той бил извънредно добър в работата си. Ан Рул – бъдещата авторка, описваща живота му, споделя, че той постоянно я изпращал до автомобила ѝ, с цел да се увери, че е добре. След ареста му тя даже споделя: „ Тед Бънди е лишил доста животи, само че също по този начин е и избавил доста животи “ .

След колежа, Тед е признат в Университета по право в Юта, където първоначално постоянно пропуща лекции, а по-късно изцяло престава да върви. Няколко дами изчезват в региона, част от които посещават същия университет, в който Бънди учи.

Няколко очевидци декларират, че изчезналите дами последно са били видяни в компанията на добре изглеждащ мъж. Името „ Тед “ също било постоянно чувано около случаите. Понякога Бънди се преструвал, че има увреждания и желал помощ от инцидентни дами, с цел да качи покупките си до жилището. Пред други се представял за служител на реда, с цел да завоюва доверието им, само че в последна сметка отнемал животите им.

С повишаването на броя на жертвите, от ден на ден хора се свързвали с полицейския сектор, споделяйки, че са видели Бънди или с някоя от дамите, или наоколо до мястото на престъплението. Дори неговата другарка осведоми полицията, че Тед наподобява извънредно доста на описанието на причинителя. Той бил извънредно остроумен и не оставял никакви следи след себе си. Благодарение на това, за полицията било мъчно да го счита за обвинен в продължение на доста дълго време.

Бънди е задържан на 16.08.1975 година, откакто полицията го вижда наоколо до едно от местопрестъпленията. Когато шерифите претърсват автомобила му, те откриват голям брой уличаващи предмети, в това число въжета и белезници, само че няма нищо, което да съставлява директна връзка с някое от закононарушенията.  Макар че не го арестуват незабавно, служителите на реда го набелязват и стартират да го наблюдават.

Нещата обаче се трансформират, откакто една от дамите съумява да избяга от него. Този път той е хванат и наказан, само че управляващите в Колорадо желаят да схванат дали не е забъркан допълнително от едно ликвидиране. Той е изпратен там, само че съумява да избегне пандиза, въпреки и единствено за седмица. През 1977 той съумява още веднъж да се изплъзне на полицията, отправяйки се към Флорида, където убива други 6 дами.

Той не остава на независимост задълго. Арестуван е за повторно и защото не съумява да потвърди невинността си, трансформира тактиката и стартира да признава за убийствата. Първоначално Бънди прави това, с цел да завоюва време и да избегне неизбежното – смъртна присъда. Той твърди, че може да даде информация за това за какво е станал палач, което би помогнало на управляващите да вникнат в целия случай.

Психолозите, работещи с Бънди, имат вяра, че той е бил талантлив умопобъркан, некадърен да изпитва благосклонност или възприятие за разкайване. В последна сметка изтезанието на Бънди е осъществена на 24.01.1989 година във Флорида. На електрическия стол.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР