Много от автоматите за продажба на билети в градския транспорт

...
Много от автоматите за продажба на билети в градския транспорт
Коментари Харесай

Кога ще заработи билетната система във Варна?

Много от автоматите за продажба на билети в градския превоз във Варна не работят. Това лишава жителите и гостите на града от опцията да употребяват няколко линии в границите на час против едно таксуване. Монтираните билетни автомати по спирките също не работят. Системата е част от Проекта за интегриран градски превоз.

Новата система за билети трябваше да улесни пътуващите с градския превоз и да облекчи работата на кондукторите. На процедура обаче това не се случи.

Християн Жеков, кондуктор в " Градски превоз " - Варна: От спирка до спирка може да си купи един човек билет, повече не може. Бавно им работи системата. Не знам на билета дали сте забелязали, часът би трябвало с лупа да го гледаш, с цел да схванеш. И като не работят валидаторите им по какъв начин става?
Направихме опит. Качихме се в случаен рейс по линия 31А, която е без кондуктор.
Билетчета или от машината, или от водача!
Всички пасажери си купиха билет от водача.

Мнозина заобикалят да употребяват автоматите, тъй като някои от тях вземат монетите, само че не издават билетче. И в такива случаи на пострадалите се постанова да бъдат таксувани повторно от кодуктора.

Християн Жеков, кондуктор в " Градски превоз " - Варна: Натискат " Купи билет " и не става да си купи билет. Стават панаири, полиция викаме.

В случаите, когато автоматът не издаде билет, би трябвало да се алармира на изписания върху машината телефон. Следва инспекция и в случай че се откри, че има техническа щета, парите се възвръщат, оповестиха от общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР