Много остро е тежко нападна президентът Радев упавляващото мнозинство. От

...
Много остро е тежко нападна президентът Радев упавляващото мнозинство. От
Коментари Харесай

Радев: С кого да свикам КСНС? С хората от записите и техните ортаци от тъмните политически сенки

Много остро е тежко атакува президентът Радев упавляващото болшинство.

От връх Шиипка президентът посочи, че  " кабинетът употребява всеки собствен личен неуспех като опция за присвояване на още власт ".

Радев съобщи, че няма да свика КНСН, тъй като е в ущърб за националната сигурност да заседава с " хората от записите и техните тъмни политически сенки "

" Явно Конституцията пречи на ръководещите в тяхното предпочитание за повече власт и е явно за всички, че те страдат от властова булимия ", атакува изпълнителната и парламентарна власт Румен Радев.

 

Българите чакат отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на обединението, какви постове са му обещавани, съобщи след тържествата на Шипка президентът Румен Радев. Той разяснява за пръв път убийството на предприемача.

 

Радев спря при медиите откакто произнесе прочувствена тирада, в която съобщи, че " 3-ти март е алената линия на нашето самообладание " във връзка поръчките на ръководещото болшинство за промени в конституцията и промяна на националния празник.

 

" Потвърждава се максимата, че страната е слаба, когато мафията е мощна. С държанието си властта тласка обществото към безпорядък и принуждение. Публикуват се черни описи на жители и публицисти, потискат се медиите, приканва се към цензура, овладяват се Министерство на вътрешните работи и службите за опорочаване на изборите и за тяхното потребление за користни политически и стопански цели, протяга ръка се на Конституцията ", бяха точните думи на Радев под историческия връх.

" Лумпенизира се политическия спор с агитки и закани. Мисля, че българите чакат отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на обединението, какви постове са му обещавали, от кого и при какви условия ", продължи той.

Президентът съобщи, че България има потребност от сливане против похищението на демокрацията и европейското бъдеще на страната.

 

Запитан ще свика ли Консултативния съвет по национална сигурност, президентът отговори риторично - с кого? В КСНС заседават министър председателят, силовите министри и водачите на парламентарнопредставените политически сили.

 

" С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли да го свикам? Не мисля, че това е от изгода за националната сигурност. 

 

" Явно кабинетът употребява всеки собствен личен неуспех като опция за присвояване на още власт. Според мен това е нахлуване против демократичния баланс, заложен в Конституцията и закона. Явно Конституцията пречи на ръководещите в тяхното предпочитание за повече власт и е явно за всички, че те страдат от властова булимия ", разяснява пред публицистите Румен Радев.

 

След това Радев още веднъж се върна на тематиката за националния празник.

" Искам да заявя, че 3-ти март е идеята, която сплотява милиони българи. Всички сънародници със съвест, памет и решителност да живеят в свободна, европейска и суверенна България. Всички, които милеят за страната, всички хора с достолепие и демократично мислене ще кажем " не " на разграждането на държавните и духовни устои на България. Вярвам, че няма да допуснем съсипването на страната, в която живеем и имам вяра, че всички ние няма да позволим на безотговорни политици да се упражняват върху достойнството и достолепието на хората ", сподели президентът.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР