Много обвинения, много забележки на висок глас и малко доводи

...
Много обвинения, много забележки на висок глас и малко доводи
Коментари Харесай

Вотът на недоверие: Пиар или „осветяване” на ДПС във властта

Много обвинявания, доста забележки на всеослушание и малко доводи „ за” и „ против” импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение по тематиката „ Коруцпия” видяха феновете на „ Тази сутрин”. Депутатите Мануил Манев (ГЕРБ), Иван Иванов (БСП), Искрен Веселинов („ Обединени патриоти”) и Пламен Христов („ Воля”) „ разгряха” за идните диспути по вота, които е прекомерно малко евентуално да преминат цивилизовано.

Движение за права и свободи не изпратиха собствен национален фаворит в студиото на bTV.

„ Когато България е на върха на европейската политика, една партия, раздирана от вътрешни проблеми като Българска социалистическа партия, с изключение на да направи един подобен неправилен и комичен избор, няма никакъв различен шанс”, възмути се представителят на ГЕРБ. Според него дебатите ще протекат в жанр „ Една жена каза”, откакто през вчерашния ден и „ последният огромен балон, който пуснаха Българска социалистическа партия, се пукна”.

Той засяга единомислещото отказване на проблемите със сигурността на електронната акцизна система, в което през вчерашния ден се включиха финансовият министър, основният прокурор, шефът на организация „ Митници” и ръководителят на ДАНС, откакто по-рано в ефира на bTV представител на горивния отрасъл изнесе данни, съгласно които от системата БАЦИС за половин година са изчезнали 300 000 транзакции, а сходни неналичия е допустимо да има половин десетилетие обратно.

--> Иван Иванов го репликира, като уточни, че ръководителят на бюджентата комисия Менда Стоянова е „ поставила думи в устата” на чиновници на ДАНС по време на чуването в парламентарните комисии и по този начин те изкарали БАЦИС по-сигурна, в сравнение с е в реалност.

„ Това, което за нас е жалка, е че този избор не дава никакъв конструктивизъм, тъй като сътрудниците ги е мързяло да извадят претекстове. Връщат се на неща от 2015-2016 година, вадят се изказвания от вестници”, съобщи Искрен Веселинов и акцентира, че чувството за корупция в българското общество от 2007 година е едно и също и се дължи на ръководствата на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

„ Движение за права и свободи ясно и тъкмо сподели, че това ръководство е най-сериозното и няма опция. Движение за права и свободи са най-вероятно в някаква коалиция с господин Веселинов, дори”, отвърна Иванов. Той разяснява, че ще е забавно да се види държанието на хората на Мустафа Карадайъ в пленарната зала.

„ Движение за права и свободи доста постоянно се афишират за твърда съпротива и доста твърдо се изричат срещу ръководството и държавното управление, само че доста необичайно ги няма в залата, когато би трябвало да гласуват”, означи и Пламен Христов.

По думите му „ какъвто е вотът, подобен е и отпорът против вота” и заради тази причина в последна сметка той „ няма да успее, тъй като задачата му е пиар акция”. Христов означи, че през днешния ден ще се разискват кавги от предходната есен и е необичайно, че Българска социалистическа партия са чакали толкоз време, с цел да нападат държавното управление.

Партията на Веселин Марешки ще реши дали да гласоподава „ против”, да се въздържи или да напусне залата съгласно качеството на дебатите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР