Много ниска е избирателната активност. Причина за нея е, че

...
Много ниска е избирателната активност. Причина за нея е, че
Коментари Харесай

Петков: Ще откажем покана от ГЕРБ за правителство, ще бъдем конструктивна опозиция

Много ниска е изборната интензивност. Причина за нея е, че в последните 7-8 месеца действително инфлацията заля цяла Европа, и животът стана по-скъп. И доста хора, най-вече в по-малкото обитаеми места, просто взеха решение да не гласоподават.

Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков по.

Политиката на Политическа партия е да се покачват приходите на пенсионерите - за първи път имахме такова покачване, детските градини за децата към този момент за безвъзмездни. На тези стъпки базирахме акцията си, и търсихме поддръжка за тях. За първи път хората видяха, че пенсиите им се покачиха за първи път от години. Трудно ни беше да извадим до урните работещите хора от дребните обитаеми места, които имат ниски заплати, а ние не можахме да създадем нищо за тях - точно те не излязоха да гласоподават.

Вчера слушах изявлението на Карадайъ , който сподели - предизборният интервал е едно, риториките и линиите остават обратно, а ние си държим на всичко казано - че няма да създадем коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, и няма да отстъпим то това наше решение.

Гласоподавателите избраха за Политическа партия ролята на градивна съпротива. Ние не сме в политиката за печелене на избори, ние желаеме да спечелим България. Българските гласоподаватели ще би трябвало да бъдат с нас и ще са сигурни, че ние няма да изневерим на нашите обещания, добави Петков.

Имаме ценностно друго схващане от ГЕРБ по какъв начин се води политика - корупционният модел беше станал нещо нормално . Тези хора би трябвало да се реформират, да се трансформират, и да имат различен ценностен модел на ръководство. Няма по какъв начин да се събудим и да кажем " Делян Пеевски не е проблем ", или пък модела, по който ръководят цели браншове в страната.

Конструктивна съпротива ще бъдем в идващия парламен т, ще бъдем бдителни, и когато нещо има смисъл, няма да сме там, единствено с цел да сме на " макар ", разяснява още Петков.

Първата политическа мощ носи голяма отговорност - когато хората са ти дали своят вот да си номер 1, ти носиш отговорност да формираш държавно управление.
Политическа партия не си мени мненията преди и след изборите, имаме ясна визия и идея. Ще откажем поканата на ГЕРБ за сформиране на държавно управление.

ГЕРБ имат доста огромен избор - преди изборите споделиха, че с Движение за права и свободи ще са логически съдружен партньор; също и със " златния " пръст от " Възраждане ". В " Български напредък " има елементи от АБВ, които са мощно проруски, само че там е и Стефан Софиянски, който е десен, настрана има и обвързвана с Ковачки партия в обединението, не знам защо ще се борят, разяснява още Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР