Много народи по света вярваха в магическата сила на името,

...
Много народи по света вярваха в магическата сила на името,
Коментари Харесай

Доказано! Притежателите на тези 4 имена са най-големите дълголетници

Много нации по света имаха вяра в магическата мощ на името, в неговата неразривна връзка с индивида, който го има. В това са вярвали и античните славяни.

Името на човек има директно въздействие върху неговата орис, а от време на време и върху продължителността на живота. Учени от университета в Мичиган се заинтересували от този феномен и провели изследвания, включващи 3 милиона души, с цел да схванат притежателите на кои имена живеят най-дълго.

Clutch ни осведоми за това проучване. Учените създали относителен разбор по отношение на връзката сред това какво име носи човек и какъв брой дълго живее. Четири имена, 2 женски и 2 мъжки, се откроили като водачи по дългоденствие, а притежателите им имат огромен късмет да честват 100-годишнината си.

Илия

Значението на името е „ Моят Бог е Господ “. От детството си Илия се отличава с елементарен и радостен темперамент, който му разрешава сполучливо да построява връзки с другите хора. Освен това Илия е роден уредник.

Мойсей

Това мъжко име към момента постоянно се употребява в еврейската, християнската и мюсюлманската просвета. Името идва от името на иврит, което обичайно се превежда като „ изваден от водата “ или „ плаващ “. Хората с име Мойсей са буйни по природа с нотки на авантюризъм. Тези хора са в положение да мислят рационално и да проучват всичко, което се случва към тях.

Ана (Анна)

Значението на името е „ мощ “, „ берекет “. Жените на име Ана (Анна) обичат истината и постоянно следват своите правила, поради които са уважавани в обществото. Освен това, с помощта на своя спокоен, само че мощен темперамент, те постоянно съумяват в живота.

Мария

Значението на името Мария е „ мечтана “, „ безгрижна “. Мариите могат да бъдат разказани като мистериозни, дейни и самостоятелни персони, които в това време имат мирен и несвадлив темперамент.

Всички дадени имена са древен и известни, заради което елементарно се възприемат от другите. Притежатели на тези имена елементарно се приспособяват към всяко общество, което им оказва помощ за възстановяване на качеството на живот.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР