Много наболели проблеми посочиха младежи от Полски Тръмбеш пред народния

...
Много наболели проблеми посочиха младежи от Полски Тръмбеш пред народния
Коментари Харесай

Депутатът Станислава Стоянова: Анатоли Александров ще донесе така нужната за Полски Тръмбеш промяна

Много наболели проблеми показаха младежи от Полски Тръмбеш пред народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова и претендента за кмет на общината Анатоли Александров. Двамата организираха среща с младежи от града, на която участваха също локалният координатор на ГЕРБ и лидер на претендентите за общински съветници от най-голямата партия доктор Емил Енчев и сътрудниците му от листата Мариана Якова и Цветелин Йорданов. Това оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.

Голяма част от проблемите, които младежите от Полски Тръмбеш споделиха, са свързани със спортната инфраструктура. Най-сериозен съгласно тях обаче е въпросът с неналичието на работа и нулевите благоприятни условия за реализация на младите. Те се усещат безусловно прокудени от родното си място, принудени да търсят прехранване в други градове.

Полски Тръмбеш се обезлюдява, не крият паниката си локалните младежи.

„ Откакто приключих учебно заведение през 2012г. работя във Велико Търново, тъй като тук не мога да си намеря работа”, описа едно от момчетата, участвали на срещата. Друг юноша разяснява, че се пробва да развива собствен бизнес и е потърсил подпомагане от настоящето управление на града, само че от там е получил единствено обещания. Присъстващите се сплотиха към мнението, че слабият инвеститорски интерес се дължи на това, че през последните 16 години, до момента в който другите общини са работили върху основаването на бизнес климат, в П. Тръмбеш времето е спряло. В резултат на това, в общината не се разкриват работни места, до момента в който компаниите в остарялата столица, да вземем за пример, са принудени да обезпечават работна ръка за активността си от прилежащи общини и обитаеми места.

Младият претендент за общински консултант и координатор на МГЕРБ в П. Тръмбеш Цветелин Йорданов, който участва на срещата, е измежду иннициативните младежи, които споделиха персонален опит. Цветелин е млад предприемач, който след довеждане докрай на образованието си е избрал да се върне в родия си град и да постави старания, с цел да се развива в него. Той описа, че с всяка минала година, все по-силно се усещат отрицателните резултати от обезлюдяването на града:

„ Учениците приключват 12 клас и отпътуват отсам. Това се отразява отрицателно и върху локалния бизнес”. Той добави, че милее за родното си място и към този момент не може да гледа безучастно по какъв начин то се обезлюдява и замира! „ Ние, младите, сме бъдещето на Полски Тръмбеш! Затова би трябвало интензивно да работим за неговото развитие” съобщи Цветелин, който е мощно стимулиран да има персонален принос за позитивната смяна на Полски Тръмбеш.



Кандидатът за кмет Анатоли Александров изрази безапелационната си съпричастност с паниките на младите. Той се обърна към тях с думите: „ Поемам ангажимент, че щом стана кмет с вас ще организираме работна среща, с цел да чуя съответните ви хрумвания по заложените в програмата ми стъпки за повишение престижа и икономическата среда на Полски Тръмбеш. Винаги ще можете да разчитате на моето подпомагане!”

Пред събралите се младежи националният представител Станислава Стоянова изрази своята безапелационна поддръжка за претендентите за кмет и общински съветници. Според нея развиването на общината от дълго време е спряло и тя вижда в лицето на Анатоли Александров упорит, деятелен и почтен човек, който е кадърен да поведе града и обитаемоте места от общината към по този начин нужното бързо и стабилно развиване. „ Вярвам че Анатоли Александров е индивидът, който ще донесе по този начин нужната смяна за община Полски Тръмбеш”, безапелационна бе Станислава Стоянова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР