Много млади хора злоупотребяват с чашката, без да подозират, че

...
Много млади хора злоупотребяват с чашката, без да подозират, че
Коментари Харесай

Запоите на младини пресушават мозъка

Много младежи злоупотребяват с чашката, без да подозират, че това може да докара до изсъхване на обособени зони на мозъка, свързани с паметта, вниманието и езика.
Резултатът е нарасналият риск от алкохолизъм и редица други проблеми, написа NDTV.
 
Британски академик ще изкорени махмурлука до 2050-а

Според учени от университета в американския щат Орегон точно в подрастващата възраст, когато мнозина протягат ръка към чашката, мозъкът към момента минава през етапа на оформяне и реализиране на зрялост. Това е освен биологично развиване, само че и оформяне на схеми за психосоциално държание.
 
Според учените несъразмерното пиянство е консумация на 4 и повече питиета в границите на 2 часа за дамите и на 5 и повече питиета за мъжете.
 
Как ни работи алкохолът?

Учените проверявали въздействието на дейното пиянство върху способността на мозъка да забавя реакциите, върху работата на паметта, вербалното образование, вземането на решения, чувствителността към награди, реакциите на мозъка върху всевъзможни дразнители, свързани с алкохола. Те се интересували също от обработката на социално-когнитивната и социално-емоционалната информация.
 
Фактите за алкохола, които се оказаха неистина

Оказва се, че алкохолът води към изтъняването или пресъхването на зоните в мозъка, които са значими за работата на паметта, на вниманието, езика, схващане (структури в кората и под кората). Примерно поради алкохола младежите по-трудно научават нови думи, което приказва за промени в мозъчната активност. По тематиката Мутирал ген отключва агресивното пиянство
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР