Много млади хора вече бързат да имат бебе веднага след

...
Много млади хора вече бързат да имат бебе веднага след
Коментари Харесай

Длъжни ли са бабите да гледат децата ви?

Много младежи към този момент бързат да имат бебе незабавно след сватбата. В края на краищата, бебето е благополучие. Да, благополучие, никой не оспорва това, само че и огромна отговорност, въпреки това. И когато първата еуфория отминава след раждането на детето, младите родители са изправени пред доста грижи и проблеми, с които не постоянно могат да се оправят.

И се оказва, че младата майка не желае да остане вкъщи си с бебето прекомерно дълго, тъй като желае да прави кариера. И каква мисъл й идва на разум? Разбира се, че можеш да оставиш детето на баба му. Но би трябвало ли да е по този начин?

Необходима ли е бабата на детето?

Има настройка, че бабата се грижи за внуците си без въпроси и непременно. Това значи, че бабата би трябвало да изостави всичките си интензивности и да се посвети единствено на внуците си. И това не е толкоз неприятно, само че единствено в случай че самата баба го желае. Има дами, които се пенсионират и мечтаят единствено дундуркат деца. Но това не са всички жени…

Модерната баба – това е жена на възраст от 40 до 60 години, която не може да бъде наречена остаряла. Тя има работа и занимание, тя е дейна и цялостна с сила. Тази жена е осъзнала себе си, изгледала е децата си, освободила се от хомота и таман е почнала да живее за себе си. Или се е пенсионирала и към този момент е възнамерявала всяка минута: йога всеки ден, вървене на спектакъл с приятелите си в петък вечер, пътешестване до Испания идната седмица.

Модерната баба се радва на всеки момент от живота, тъй като има такава опция. И тогава децата й споделят, че би трябвало да се откаже от всичко и да се посвети на внука си. Често такова искане не звучи даже като въпрос. Децата са егоистични, те постоянно вземат решение от името на майката майката какво да прави и се пробват да я подчинят на ползите на своето семейство. В същото време даже не се пробват да схванат какво желае мама.

Смята се, че бабата е егоистка, в случай че не желае да се занимава единствено с детето. Много баби, макар желанията си, захвърлят всичко и се посвещават на внуците си. Но може ли бабата да откаже такава молба без възприятие за виновност и рецензия от страна на децата?

Всички млади родители би трябвало да схванат едно просто нещо: грижата за дете е отговорност на тези, които са решили да му дадат живот. Ако желаете да имате дете, би трябвало неотложно да разгледате въпроса кой ще бъде с него и дали можете сами да го отглеждате.

Дори да знаете, че баба и дядо с наслада ще вземат детето да го гледат, не го приемайте като действителност и несъмнено не разчитайте изцяло на това. В последна сметка си родил детето за себе си, а не за бабата.

По принцип вашите родители не би трябвало да се жертват за вашите деца. Те могат, само че не би трябвало. На тях постоянно може да се разчита в спешни обстановки, те несъмнено няма да оставят вас или внуците в неволя, само че това е повече бонус, подарък, а не обвързване.


Младите родители се оплакват, че изначало бабите дават обещание да оказват помощ, само че след появяването на детето тяхната позиция се трансформира коренно: те не могат, те се уморяват, би трябвало да работят. В резултат на това децата се наскърбяват, пораждат спорове. Но в последна сметка, бабата и дядото може да бъдат възпрепятствани от събитията.

Те са свободни хора, може да имат късмет за нова работа или пък да преживеят плевел романс. Или просто да се окаже, че към този момент не могат да гледат внука си. В края на краищата това е сложна задача.

Във всеки случай, без значение от това, какво са обещавали бабата и дядото, те постоянно имат право да трансформират мнението си. Ето за какво би трябвало да обмислите авансово по какъв начин да се справите без ежедневната им помощ. И бабите, от своя страна, би трябвало да дефинират допустими граници. Не е нужно да дават обещание повече, в сравнение с желаят и могат да вършат. По-добре е да обещаят по-малко, по-късно помощта над това ще бъде призната като подарък.

Ясно е, че това не важи за всички фамилии. Има баби, които се радват да седят с внука си, а внуците се трансформират в главната наслада от живота, даже в смисъл. Това е изцяло допустима обстановка, стига и двете страни да нямат нищо срещу. Понякога има обстановка, при която просто няма различен излаз. Например в фамилии, където единствено майката отглежда детето.

Бабата е значим член на фамилията, децата би трябвало да споделят с нея и назад. Бабата ще споделя мъдростта си с децата и децата ще запълнят живота на бабата с забавление и наслада. Но това не е безвъзмездна здравна сестра, това е, което би трябвало да бъде изяснено. Тя ще се погрижи за децата най-добре: тя ще ги нахрани вкусно, ще им купи нова забавна играчка, ще опише забавна история, ще ги води до морето, само че всичко това би трябвало да бъде непринудено.

Родителите ви живеят освен поради вас, нито пък вие би трябвало да оставяте живота си на олтара на децата. И ти, и родителите ти и даже децата, би трябвало да схванат едно значимо нещо: никой от вас не е задължен да прави нищо единствено от възприятие за дълг и да жертва всичко поради положителното на другия. Ако разберете това просто нещо, животът ще стане по-лесен и връзките ви с околните ще са доста по-добри.

Так Просто


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР