Много ми се иска някои партии да престанат да бутат

...
Много ми се иска някои партии да престанат да бутат
Коментари Харесай

Проф. Милена Стефанова: Компетентността трябва да е на първо място, когато се издига един кандидат

Много ми се желае някои партии да престанат да бутат напред тези, които им дават най-вече пари като спонсори, какъвто е директният случай с Васил Терзиев. Това каза в аудиокаста на " Фокус " " Това е България "   професорът по политология Милена Стефанова. " Искам да издигат претенденти, които са в действителност способени за позициите, за които ги издигат. За страдание, единственият способен претендент за ръководството на Столична община беше издигнали от коалиция КОД,  Движение демократично деяние,  Български либерален конгрес, по този начин известна като " Синя София “. Разбира се, то се знаеше още авансово, че той няма да получи толкоз необятна поддръжка, само че все пак получи забележителна поддръжка, тъй като обединението има трима съветника в Столичен общински съвет ", уточни Стефанова.

Според нея, компетентността би трябвало да бъде преди всичко, когато се издига един претендент. Тя се надява партиите да са си взели урок от тези избори. Имаме градове, общини, в които кметовете се избират за четвърти, пети, шести, седми път, без значение от това, че за тях стоят локални обединения. Хората ги харесват, тъй като вършат нещо.Такъв е образецът с кмета на Монтана, кмеат на Враца се избира по този метод, избира се за втори мандат кмет на Перник, който смени на съвсем 180 градуса поддръжката, която имаше, тъй като направи доста, от Българска социалистическа партия отиде на ГЕРБ, както се споделя и други, които го поддържаха.

" Нямат болшинства в Общинските препоръки съответните партии, само че го поддържат, тъй като както споделя народът: " Той е непокътнат кмет “ – работи си за общината, свършва си нещата, носи си отговорността. А хубаво би било да имаме повече такива кметове, които да получават поддръжка. Кмета на Бургас да не го забравяме – той и предишния мандат работеше без болшинство, и по-миналия, и в този момент ще работи без болшинство от партията, която го е издигнала за претенденти, и съм безусловно уверена, че ще работи и ще има сполучлив мандат, тъй като е към този момент посочил, че може да го прави. Така че ето такива кметове ми се желае да си намират партиите, да ги приготвят авансово, и доста ми се желае в действителност резултатите от тези избори да им покажат, че такива кметове са нужни на българските общини ", добави проф. Стефанова.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР