Много ми се иска да има промяна в състоянието на

...
Много ми се иска да има промяна в състоянието на
Коментари Харесай

Д-р Цветислава Гълъбова: Реформата в психиатричните клиники не се крие само в смяната на плочките и дограмите

Много ми се желае да има смяна в положението на психиатричните клиники, значимото е че се призна казуса. Чухме, че Ананиев ще се бори за поправки, само че промяната не се крие единствено в промяната на плочките и дограмите. Тя изисква дълбоки и съществени промени. Реформата ще е дълга и скъпа. Това съобщи шефът на държавната психиатрична болница „ Св. Иван Рилски “ доктор Цветислава Гълъбова в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Този развой би трябвало да се ръководи от орган и то в дълъг интервал. Нека се направи един съвет, който да има отговорност за психиатричните клиники ", сподели още тя.

"Направихме ремонт на държавната психиатрична болница Св. Иван Рилски. Нещата са доста по-добре, само че тоалетните за психичноболните са 5 за 60 души. Дори да ни закупят нови ленейки, обновят дограмата, самото място на болничното заведение не е на уместно. Държавната психиатрична болница би трябвало да бъде преместена наоколо до болница и на по-достъпно място за околните на болните ", добави доктор Гълъбова.

"Психичноболните не би трябвало да са толкоз отделени от градовете. Тези хора имат потребност от контакти ", приключи доктор Цветислава Гълъбова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР