Много ми е трудно за пиша за Водолей. Особено аз

...
Много ми е трудно за пиша за Водолей. Особено аз
Коментари Харесай

Водолей – между емоциите и разума

Много ми е мъчно за пиша за Водолей. Особено аз – като един земен Телец – пъклен мъчно възприемам тези хора. Почти постоянно, когато някой извади от равновесие моите нерви и подреденост или ме докара до обезсърчение поради неговата несериозност или своенравие, то той се оказва Водолей (към 75% от случаите). При това го прави рационално, интелигентно и с доброжелателност, която по никакъв начин не би оправдала желанието ми да му извия врата. Но това е нищо.

Личният ми проблем е, че когато съм се раждал на хоризонта е изгрявало не кое да е, а точно съзвездие Водолей, което е татуирало този знак като мой асцендент. И когато Водолеят в мен надигне глава, елате да видите какво се получава. И до момента в който Марс, Венера или Луната прибавят някакви линии към нечий темперамент, то асцендентът като едното нищо може да обърне слънчевият ви знак нагоре с краката. Но тъй като по този начин и по този начин съм се захванал да пиша, а и Рибите към този момент потропват нервно с перки по стените на аквариума, няма по какъв начин да прескоча зодия Водолей. Пък да забележим какво ще излезе този път…

Абе хипитата са нещо като Водолея. Интересно дали е имало проучване какво е било съотношението на тази зодия в онази общественост. Водолеят като един характерен въздушен знак е разсеян и летящ в облаците идеалист със мощно изразена несериозност. Нещо като Близнаци. Даже сходно на Близнаци, който постоянно е няколко души в една опаковка, и Водолей си има алтернатива. За темперамент по този начин сензитивен и величествен е доста елементарно да се допусна, че страстта е водещата мощ на Водолея, истината е наобратно – макар лакътушенето (спомнете си неуверената Везна) Водолей слуша предпочитано гласа на разсъдъка си. Ако някой открие по какъв начин го прави да ми прати поща, ще го загатна в записките си, само че аз до през днешния ден не съм проумял.

Водолеят се разпознавал по особения и малко отвеян взор, в който сякаш нещо би трябвало да прочетете, само че някак си не успявате. Не се комплексирайте, обикновено е един Водолей да е по-умен от вас – една от отличителните му черти е неуместната просветеност. Въпреки, че се сещам за едно изключение от женски пол, освен това с незадоволително руса коса.

Урановите хора са и сензитивно свободолюбиви – те са бунтари по природа – тези хора непрестанно живеят с чувството, че остарялото е изживяло времето си и светът би трябвало да бъде побутнат към внезапни революционни промени. Но тъй като е интелигентен като го изрича на глас ще подмени революцията с еволюция. Е, дипломацията не е първата им мощ, само че не е и като да не я владеят.

Водолей са занимателни, истински и самостоятелни характери. Около тях е забавно и шарено, само че могат да бъдат и надменни и вироглави. Принципно избира шумните и многолюдни компании, само че постоянно има потребност и от своята си глътка самотност и успокоение.

Водолей непрестанно проучва обстановките и хората към себе си. Умее да задава и много недвусмислени въпроси, когато му е нужно да обясни нещата. Интересни са му загадките и тайнствените хора. Ако не откри у вас причина да организира невидимото си микроскопско проучване бързо се отегчава и ви изоставя. И макар, че приятелите са нещо значимо за него той постоянно не може да надмогне природата си да търси нови и нови забавни запознанства и да позабравя старите другарства, когато те се изхабят и не искрят с предходния искра.

И в интимния си свят Водолей мъчно подарява сърцето си. Истината е че като млад изпитва под паника боязън от обвързване и избира късите връзки, свободната обич и общуване. Въпреки, че много Водолеи се женят и прекомерно млади (вероятно когато към момента съумяват да подтискат разсъдъка си) – друга тематика е какъв брой са щастливи по-късно.

Над Водолей има някаква странна орис за самотност. Дали тъй като даже приятелите не постоянно схващат утопичните му фантазии, дали тъй като само той самичък съумява да се разбере изцяло (с известни уговорки), само че това е реалност. Водолей постоянно остава самичък по две аргументи. Другите го оставят да се рее в облаците или той ги е зарязал измежду пътя, тъй като са скучни и шаблонни видове.

Водолей като че ли постоянно живее някъде там на следващия ден, втрещен в неща, които още не са се случили. Само отвреме на време може да го уловите тук в сегашното.

Може би по тази причина в партийните описи на тази зодия бъка от гении… Дарвин, Бейкън, Едисон, Луи Пастьор, Съмърсет Моъм, Дикенс, Рузвелд, Линкълн, че даже Галилей са Водолеи. Злите езици настояват, че и огромна част от посетителите на психиатричните клиники са от същата зодия, но то и Джордано Бруно е изгорял на клада.

Мирогледът на Водолей е толкоз необятен, че мъчно се побира в тесногръдието на ежедневните хора. Водолей няма никакви предубеждения. Склонен е да приема всички за другари (след обширен pre-check test), обича да посреща посетители и в сърцето му има място за кого ли не. Това обаче напълно не значи, че някой различен може да се разпорежда с живота му. Неговото мислене не приема препоръки – Водолеят мисли, че вътрешният свят на всеки е нещо персонално и не разрешава някой да му се меси. Индивидуалността му не търпи пренебрежение.

Ако спечелите за другар Водолей той ще бъде предан, въобще няма да се интересува, по какъв начин ви правят оценка другите или какво приказват за вас. За него значима е неговата лична преценка. Не си правете илюзии, че към този момент не ви е анализирал уместно.

Водолей е интелигентен, има абсурно умеене да се концентрира, попива доста информация, която някак си синтезира и не помни в следствие като се изключи някаква есенция, която вероятно останалите назовават мъдрост. В интервалите си на заплеснатост обаче, които сякаш не са малко може и да е тотално малоценен – ще избира да се самосъзерцава, да търси себе си, да гледа небето – до момента в който не се развихри още веднъж с цялостна мощ и за негативно време да работи по-прецизно и читаво от всеки различен. При това с мощта на развилнял се ураган.

Водолей в никакъв случай няма да направи извод или умозаключение, което не е прекарано през инспекцията на разсъдъка му. Но един път направил това, мъчно някой може да промени позицията му. И нещо значимо, което може да ви спести доста нерви, време и старания – Водолей обича да трансформира света, само че не и себе си. Това са широко-скроени хора за всички международни проблеми, само че към този момент ви споделих по какъв начин гледат на вътрешния си мир. Не пипайте там!

Мъжете са комплицирани характери – в случай че сте прекомерно сантиментална госпожица би трябвало да приемете обстоятелството, че мъжете мъчно демонстрират възприятията си и без да са зодия Водолей, а той е. Едно от обичаните му занимания е точно да надзърта с рентгеновия си взор в душите на близките, само че мъчно ще погледнете през неговата.

В леглото е превъзходен ухажор, само че не и най-прекрасния обичан. Той е единствено ваш, интелигентен и забавен, обича ви, но… до момента в който не измъкнете от него обети за безконечна обич, колкото и да ви е неприятно… вие сте просто следващият опит дали нещо ще се получи. И преди, а вероятно и след вас, ще има неуспели опити и вие сте просто следващия. Съжалявам! И Водолей не прави драми от това. Той е почтен и няма да ви лъже – в случай че тази вечер реши да е с друга, още сутринта ще ви каже, че вашата връзка е завършила и двамата сте свободни един от различен. И повярвайте ми, това няма да е незадълбочено решение – взел го след най-малко две седмици мъдруване и сигурно е прегледал няколко пъти всички елементи на вашата връзка от първият и ден насам.

За да го спечелите вечно би трябвало да сте му забавна. Водолей обича разнообразието, многопластовите хора, тези които не се откриват напълно. Мъжът Водолей може и да бъде гальовен, обуздан и да ви гледа влюбено, само че единствено не си мислете, че можете да го манипулирате или употребявате в случай че не желаете всичката магия да се изпари на секундата. Вече ви споделих, кой е по-умен и непрестанно анализиращ…

Не няма да ви е елементарно да го заведете под венчилото. Забравете за това. Помислете дали ви е нужно. Това няма да го спре в случай че един ден реши да отлети в посока, която не желаете да го следвате. Може би е в случай че забравите за оковите на брака и му оставите свободата имате повече късмет да сте вечно негова. Те търсят другарство в интимната си връзка – шерване на общи занимания и ползи, политически схващания. Водолей постоянно гради другарство – освен това прелестно и същинско (естествено, че с цел да се измъкне по-лесно и да ви резервира наоколо в последствие)… Ако бракът е толкоз значим за вас – сбъркали сте – потърсете си някой Рак или Козирог.

Не се правете и на незаменима – това не работи – резултатът в случай че си тръгнете с тропот на вратата ще е, че ще подсмърча комплицирано към 2 минути и 17 секунди и ще стартира идващото си сантиментално изследване. Затова приемете другарството му – това е вярната първа крачка – по-късно всичко зависи от вас…

Жената Водолей е вероятно най-странната жена в зодиака. Парадокс от върха на носа, до ноктите на краката и. Ще ви замае главата за негативно време – привлекателна е, безспорна шматка, очите и са живи и някак замайващи и до момента в който се усетите ще ви е завела да се реете дружно в облаците. Гледайте да не объркате нещо, че да не ви пусне да се прибирате самичък към Земята под силата на естествената гравитация. Да, да – знам, че боли… Всъщност и тя го знае… Ама някой да ви крив като сте отворили приказка за кухнята и печката.

Не занимавайте това момиче с ежедневни тематики – би трябвало да я вдъхновите с нещо възвишено. Не с жалко розово долни дрехи, простак подобен! Какво като е ефирно?… Тя е непредсказуема, не я вкарвайте в клишета. Вероятно обича да рисува или да танцува. Подарете и билет за виенско колело или пък книга за звездите. Не се опитвайте да я укротите или да я уловите в мрежата си. Тя е като пеперудка – принадлежи на всички и на никого. Не – не ме разбирайте неправилно – макар, че нейните етични правила и морал може да са много странни на пръв взор – тя сигурно е едно от най-верните девойки в зодиака. Докато е с вас няма никакви аргументи да мислите, че не можете да и вярвате изцяло. Да, знам, че най-хубавата и другарка е болна от СПИН лесбийка, а оня другар от детските и години към този момент живее при вас повече от три месеца и нито се изнася, нито си намира друго жилище или работа. На всичко от горната страна употребява хавлията ви и се разхожда гол по терасата без да му пука, че всички му виждат срамотиите. Тя ви е вярна, повярвайте – и в случай че реши да избра различен ще ви го каже преди да вкара в леглото си. Просто сърцето и не би предало приятелите и, каквито и да са те. А тя е грижлив човек. Не сте ли го забелязали?

Типичното момиче Водолей е същинско богатство за останалите – изискана, духовита, жизнерадостна, контактна. Само не и отнемяйте волността. Оставете я да лети в случай че я желаете такава. Най-бързия метод да я загубите е да я изревнувате. Около веднъж може и да ви се размине… Не повече…

В леглото ще направи всичко за вас – половите ви стремежи няма да я разтревожат – каквито и да са те. Тя е там в леглото ви за вас – даже елементарно би загърбила себе си и своите стремежи. Нали ви споделих, че няма предубеждения. Няма метод да не ви харесва по този начин, нали?

Не я лъжете, по този начин както и тя не ви лъже. Освен това в случай че не ви е хванала до момента със секретарката то е, тъй като или ви чака да ви пристигна мозъка или тъй като не е стигнала до този пункт в дневния ред. Тя към този момент знае – не се заблуждавайте. Това, че сте дружно от 100 години не значи, че е престанала да ви проучва. Просто един ден ще си тръгне даже без „ Сбогом! “. Тя знае цената си…

Ами хайде стига толкоз за Водолей, че то за тях можеш ли да кажеш всичко…

А да, пропуснах да кажа, че представителите на тази зодия са екстравагантни хора… Е, в действителност не приказвах ли за това през цялото време…

Автор:

Инфо: yovko.net

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР