Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите,

...
Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите,
Коментари Харесай

Из Борисовите пътеписи: За президента, Пламен Георгиев и инвестициите

" Много ми е кеф по този начин - първо минаваме по нивите, след това минаваме на трошляк и по-късно на асфалт. Затова доста се нервират другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, вложили сме, построили сме и сме го дали на хората. "
Така, до момента в който търси забележимите разлики от предходното си посещаване на градежа по Автомагистрала " Европа " и тъкмо от къде са били преместени теменужките по трасето, министър председателят Бойко Борисов загатна за рецензиите на президента Румен Радев, отправени от вр. Шипка. Според премиера, строителните и капиталови триумфи нервират президента.
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните действия в сектора Сливница-Драгоман по построяването на Автомагистрала " Европа ", а по-късно откри и цех в Костинброд. С премиера Борисов по време на огледа бяха министърът на стопанската система Емил Караниколов и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
Правителството чака непознатите вложения за 2019 година да надвишават 2 милиарда, стана ясно по време на следващата ревизия на премиера Бойко Борисов по трасетата на страната, този път на Автомагистрала " Европа ".
" Без инфраструктура никой вложител няма да пристигна. Това е извънреден приоритет ", разяснява Караниколов.
Проектът за градеж на автомагистралата започва в средата на месец май тази година, ще бъде приключен до 2021 година и се извършва със средства от републиканския бюджет по стратегия „ Ново строителство “ на Агенция " Пътна инфраструктура ".
" Само за три месеца, когато стартирахме плана, има създаване на 100 % на някои действия ", разгласи заместник-министър Нанков.
Инспекцията сподели, че изцяло подготвена е стабилизацията на земната основа, на 70% е завършено развалянето на старите канавки, над 40% от изкопните действия са изпълнени. Работи се по 4 огромни уреди – подлези, надлези и два пътни възела, а теменужките, които бяха в региона на Алдомировското тресавище, са преместени.
" Това е по-лекият сектор от Автомагистрала „ Европа “, след 25 дни започваме по-тежкия ", добави заместник-министър Нанков и даде още детайлности по осъществяването на строителните действия.
Сподели с твоите другари
" Асфалтът не се яде, само че носи вложения ", съобщи премиера в Костинброд в завода на Coca-Cola, където бяха открити нови мощности за над 34 млн. лева
Министър Караниколов посочи, че инвестицията на цех е за над 34 млн. лева, а страната се ангажира да построи съпътстваща инфраструктура за 1,8 млн.
" От началото на годината имаме сертифицирани 15 вложители, работи се по 70 капиталови плана, добави министърът на стопанската система. Очаква се непознатите вложения да надвишават 2 милиарда лв. за 2019 година, анонсира още Караниколов. Средно на година те са се движели по над 1,6 милиарда От предишния юни до този миг са разкрити нови 7 хиляди работни места с помощта на вложителите ", добави още Караниколов.
Сподели с твоите другари
В Костинброд Борисов отбрани престижа на Пламен Георгиев, който беше назначен за консул във Валенсия. 
" Пламен Георгиев е с хиляди награди, с няколко милиарда арестувани левове, с няколко езика . Има задоволително езикова подготовка. Това е някаква поръчка от една седмица ", съобщи Борисов в отговор на питането за какво е избрал някогашния началник на КПКОНПИ.
" Не му отива на Шипка, на подобен ден да приказва такива неща ", възмути се министър-председателят по адрес на Радев.
" Предишния ден в сряда на Министерски съвет пристигна стремително, изненадващо за мен писмо за координиране за промяната на шефа на НСО. Вкарах го в Министерски съвет, гласоподава се и в този момент би трябвало да си взема решение кой ще назначи ", посочи Борисов пред публицисти. Нивото на вложенията и износа са отговор на всички рецензии, безапелационен е Борисов.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР