Много ми е интересен призивът на различни партии, които се

...
Много ми е интересен призивът на различни партии, които се
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев гласува: Различни партии се надпреварват да ми орязват правомощията

" Много ми е забавен апелът на разнообразни партии, които се надпреварват да ми орязват пълномощията ". Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, откакто отиде до урните, с цел да даде гласът си в локалния избор.

“Гласувах за развиването на София като съвременна, европейска столица, каквото всички българи желаеме и имаме правото да забележим “, разяснява той.

Държавният глава уточни, че е прочел отчета на ДАНС, който се трансформира в тематика на деня в петък и който докара до анулация на машинното гласоподаване.

„ Най-важното през днешния ден е да се гласоподава и да се обезпечи успокоение в изборния ден – всеки българин да знае, че ще получи правилно гласоподаване на своя глас. Имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой “, уточни президентът.

„ ДАНС са подчинени директно на Министерския съвет и на министър-председателя “, сподели той на въпрос дали ще разгласява обществено отчета.

„ Докладът на ДАНС е във формат, който не подхожда на законовите условия “, акцентира Николай Денков

„ Уважавам решението на ЦИК като самостоятелен орган, само че дали е вярно и законно съгласно, ще реши съдът “, разяснява още Румен Радев.

„ През декември предходната година аз постанових несъгласие след последната смяна на Изборния кодекс, която на процедура обезсмисля машинното гласоподаване. Тогава се откри устойчиво болшинство, което отхвърли моето несъгласие “, уточни президентът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР