Много ми беше трудно да обяснявам в Брюксел това, което

...
Много ми беше трудно да обяснявам в Брюксел това, което
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Много ми беше трудно да обяснявам в Брюксел какво се случва у нас

" Много ми беше мъчно да изяснявам в Брюксел това, което се случва в България - за какво би трябвало да гласуваме за първи път на избори единствено машинно. По това нещо, като страна член на Европейския съюз, ще се наредим до страни като Венецуела и по този начин нататък. Трябваше да изяснявам, че в действителност няма да е допустимо да гласуваме на хартия, тъй че не ме радваше, че се постановяваше да обясня, тъй като, мисля, че всеки външен министър би трябвало да работи за репутацията на България и повярвайте ми, беше неприятно, проблем за репутацията на България е ограничението на гласуването с бюлетини ". Това сподели досегашният външен министър в " Лице в лице " по бТВ.
" Защото има хора, и аз съм една от тези хора, които не са поддръжници на машинното гласоподаване. То се видя, 24% от българите желаят да гласоподават хартиено. Те не имат вяра на програмен продукт, който е създаден във Венецуела, аз нямам доверие на програмен продукт, създаден във Венецуела, само че сега съм сложена в обстановка да гласоподавам. С машини гласуването е по-бавно ", сподели още Захариева.
 Захариева: Спрете дезинформационните акции от Западните Балкани против страни от Европейски Съюз Захариева: Спрете дезинформационните акции от Западните Балкани против страни от Европейски Съюз
“Само по себе си започването на договаряния за участие за Европейски Съюз не е задоволително, с цел да затвърдим геополитическата ориентировка на Запад...
" Бях сътрудник с Асен Василев, не знам по какъв начин ще се оправи с министерството на финансите, тъй като няма безусловно никаква визия от финансите на държавния бюджет. Надявам се да не се утежни огромната финансова непоклатимост, която се реализира през всичките години, при един длъжностен кабинет е доста значимо да няма стрес в системата ", добави Захариева за новия финансов министър в служебния кабинет.
" Асен Василев в никакъв случай не е бил в министерството на финансите, един ден няма там, за три месеца в длъжностен кабинет има хора, които не могат да схванат къде са коридорите на министерството, не могат да запомнят имената на дирекциите. А работата на служебния кабинет е да приведе страната през политическата неустойчивост и да провежда почтени, транспарантни, честни и демократични избори. Ако не се неистина, това е първият случай, за финансов министър в длъжностен кабинет да не бъде определен човек, който е от системата и най-малко е работел в системата и я познава. Това е един от основните министри. Президентът носи отговорност за избора на служебния кабинет, значимо е да се проведат почтени избори и след тях да има постоянно държавно управление ", сподели още тя.
Захариева окачестви служебния министър на външните работи Светлан Стоев като добър посланик. " Той беше 3 години съвсем шеф на държавния протокол, когато аз бях министър, след което аз го предложих за дипломат в Дания, добър посланик, посланик от кариерата, уповавам се системата да е спокойна. Много тежка работа ги чака, с извънредно неясния… занапред ще се чакат решения на новия ЦИК, който би трябвало да дава инструкции. Искрено им съчувствам на сътрудниците от Министерството на външните работи ", съобщи Екатерина Захариева.
" Има доста експерти в Министерство на външните работи и откровено им искам триумф да се оправят с нелеката задача, която им сложи Изборният кодекс. Надявам се, като се изгласува този кодекс, да се провеждат добре изборите и в България, и в чужбина, тъй че да не се стигне до подозрение в честността на изборите. Ние за тези избори получихме извънредно висока оценка от всички наблюдаващи. С машина се гласоподава по-бавно, споделят експертите. За бюлетина ми лишава 30 секунди. Дали това ще улесни българските жители, не съм уверена, по-скоро може да ги затрудни. В Турция може и 120 секции да отворят, не знам, в този момент ще забележим. Във Англия, сигурно ще се чака по-малко, това е реалност, доста чакаха, само че и в България имаше случаи – поради отдалеченост, Коронавирус и така нататък чакахме не малко. Ще дам едни цифри – на предходните избори, когато Англия беше държавачлен на Европейски Съюз и нямаше това ограничаване, имаше 59 секции и гласоподаваха 18 000 индивида. Сега имаше 39 секции и гласоподаваха 33 500 индивида. Да, чакали са повече, само че в този момент, надълбоко се колебая, че ще се усили ужасно доста броят на гласувалите ", посочи Екатерина Захариева.
 Още един съветски посланик бе разгласен от Министерство на външните работи за личност нон грата Още един съветски посланик бе разгласен от Министерство на външните работи за личност нон грата
Министерството на външните работи на Република България разгласи още един съветски посланик за личност нон грата и изиска правоохранителните...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР