Много малко вероятно е заразените с коронавирус у нас да

...
Много малко вероятно е заразените с коронавирус у нас да
Коментари Харесай

Наш кардиолог с плашещи думи за заразените в България с коронавирус

Много малко евентуално е инфектираните с ковид у нас да са единствено 4, откакто цяла Европа ври и кипи. Това сподели кардиологът проф. Младен Григоров пред "Фокус ".

Той беше безапелационен, че мотив за суматоха няма. Цялостно здравната ни система не е в положително положение, само че все още овладява обстановката с ковид. Според него подхванатите ограничения са навременни.

„ Като епидемиология до момента системата се оправя доста добре, само че с една забележка. Струва ми се, че е добре да бъдат изследвани пациентите, които са развили към този момент интерстициална пневмония, която е типична за този вирус.

Те евентуално са малко и сигурно се намират в инфекциозните отделения и нищо не пречи да бъдат изследвани дали са носители на ковид “, предложи той.

Проф. Младен Григоров сподели още, че дефицитът на маски не е проблем единствено у нас, тъй като човечеството беше ненадейно от новия ковид. Много постоянно започнаха да се стоварват на света такива заболявания, изясни той, като посочи, че това надали е инцидентно.

Говори се за лаборатории, които основават тези вируси, добави проф. Григоров. Според него никога от едно вирусно заболяване не може да се съди за положението на цялото опазване на здравето. Оптимистичните прогнози са епидемията да завърши до месец-месец и половина, сподели още проф. Младен Григоров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР