Много малко са автомобилите в света, които могат да си

...
Много малко са автомобилите в света, които могат да си
Коментари Харесай

Вгледайте се добре, защото това е новият Mercedes G-Class

Много малко са колите в света, които могат да си разрешат да вършат еднакъв дизайн в продължение на десетилетия. Не единствено са малко, а действително са единствено два. Единият е Land Rover Defender, който сега не се предлага, само че ще има ново потомство, което се чака да е много по-различно от оригинала. Затова пък Mercedes G-Class продължава да си залага на една и съща формула. Ето го, това е новото потомство на „ кубчето” с кодово означение W464. Той трябваше да дебютира публично на 15 януари, само че нощес мрежата бе залята с няколко изтекли фотоси на модела, които споделят задоволително: смяната е най-вече вътре.

Но в този случай еволюционният дизайн е нещо положително, защото точно кубообразната форма на G-Class му завоюва славата и любовта през предходните десетилетия. А те скоро ще станат 4, защото следващата година моделът ще чества кръгла годишнина.

Към момента техническите данни са нищожни. Широчината няма да се промени, само че пък пътният луфт е повишен с 6 мм до 241 мм. Дълбочината на прегазване е повишена с 10 см и тя към този момент е 70 см.

Всепризнатите офроуд качества на G-Class се укрепват от ъгъла на заход и отход от надлежно 30 и 31 градуса, а ъгълът на окантарване е 26.

Трите стълба, върху които бе построен триумфът на G-Class „ подпират” и новото потомство. Става въпрос за трите блокируеми диференциала, мудни предавки и така наречен ladder-type рама. Но има и нови неща. Едно от тях е самостоятелното окачване с двойни А-рамена. Друга оригиналност е 9-степенната автоматизирана трансмисия с конвертор на въртящия миг. Задната ос е по-устойчива на извъртане, лидерът ще разчита на 360-градусова камера, 18-инчови All-terrain гуми и други

Най-много забележими усъвършенствания и промени се откриват в интериора, само че това бе известно, защото от Mercedes-Benz разпространиха публични фотоси на интериора преди месец.

Повече детайлности ще разберем, когато моделът дебютира на започващия в средата на месеца авто салон в Детройт.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Nissan ще научи колите си да четат мисли

Германци класираха колите, които губят минимум от цената си при препродажба

Германия е похарчила единствено 1/10 от фонда за субсидиране на електромобили
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР