Много малка е вероятността отломки от ракетата да паднат над

...
Много малка е вероятността отломки от ракетата да паднат над
Коментари Харесай

Ще паднат ли останки от китайската ракета в България?

Много дребна е вероятността парчета от ракетата да паднат над България. Рано тази заран към 4:10 тя е минала над Петричко. Била е следена от астрономи фенове, в това число и от София. Виждала се е с бляскавост съизмерима с тази на интернационалната галактическа станция. Пътят на ракетата може да се наблюдава в действително време в интернет, а когато наближи Балканския полуостров с бинокъл или далекоглед може да се следи и под намерено небе.

" Нейната траектория се съчетава и с земното въртене, по тази причина се случва по друго време над разнообразни точки от земята в този диапазон от 41,5 северно до 41,5 южно географски ширини. Тъй като самата орбита на ракетата е наклонена под подобен ъгъл по отношение на екваториалната низина на земята и по тази причина е получават тези феномени. Колкото до заплаха от рухване по принцип съществува възможност ракетата да падне в същия този коментиран диапазон. Колкото за вероятността да се случи това в крайните южните региони на България, опцията е доста много доста дребна ", сподели

Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия при Българска академия на науките и катедра " Астрономия " при СУ
" Все отново има прогнози, съгласно които към 7:19 минути българско време отломките от нея ще паднат в южните елементи на тихия океан, като надлежно се показва една точка, намираща се югоизточно от Австралия ", сподели още физикът в Института по астрономия при Българска академия на науките и катедра " Астрономия " при СУ Пенчо Маркишки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР