Много малка е вероятността бременни жени да заразят с Ковид-19

...
Много малка е вероятността бременни жени да заразят с Ковид-19
Коментари Харесай

Малка е вероятността бременни жени да заразят с Ковид-19 неродените си деца

Много дребна е вероятността бременни дами да заразят с Ковид-19 неродените си деца, сочат данните от английско проучване, представено от електронното издание " Хелтдей ".

Научният екип от лондонския Юнивърсити колидж изследва разнообразни фетални органи и тъкан от плацентата за съществуване на двата протеинови рецептора ACE2 и TMPRSS2, посредством които новият ковид навлиза в организма и се популяризира. Целта е да се разбере по какъв начин Ковид-19 може да премине от инфектирана бременна жена към плода, оповестява Българска телеграфна агенция.

Установено е, че единствените фетални органи с двата рецептора са бъбреците и червата. Бъбреците обаче са анатомично предпазени от излагане на вируса и затова има дребен риск от зараза.

Това значи, че плодът може да се болести единствено посредством червата, поглъщайки околоплодна течност. Нероденото бебе го прави поради хранителни субстанции, съгласно откривателите.

" Известно е, че плодът стартира да гълтам околоплодна течност през втората половина от бременността. За да аргументи зараза обаче тя би трябвало да съдържа доста количество от вируса, " изяснява съавторът на проучването лекар Матиа Герли от Юнивърсити колидж.

При други изследвания към този момент е открито, че околоплодната течност нормално не съдържа новия ковид, даже и бъдещата майка да е инфектирана с Ковид-19.

" Нашите открития демонстрират, че клиничната зараза на плода по време на бременност е допустима, само че е необикновена и това е успокояващо за бъдещите родители, " изяснява Герли.

Най-големият риск за плода по време на бременността е, в случай че майката се разболее тежко от Ковид-19, означават създателите. Тогава вирусът може да участва във висока централизация в амниотичната течност. Това може да провокира и прибързано раждане.

Ваксинацията против Ковид-19 е най-хубавият метод за отбрана на бебето и майката, безапелационни са английските откриватели.

Данните от изследването са оповестени в Британското списание по акушерство и гинекология.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР