Много мъже се чудят как да станат по-привлекателни за дамите.

...
Много мъже се чудят как да станат по-привлекателни за дамите.
Коментари Харесай

Мъжете, които готвят, чистят и гледат децата, са нeустоими за жените

Много мъже се чудят по какъв начин да станат по-привлекателни за дамите. Част от тях прекарват часове във фитнеса, с цел да вършат мускули, други се подлагат на мъчителни козметични процедури, трети заучават анекдот след анекдот, тъй като са чували, че дамите си падат най-вече по възприятието за комизъм на мъжа.

Според учените обаче нещата можело да бъдат доста по-лесни. Оказва се, че просто мъжът би трябвало да постави едни гумени ръкавици, да чисти къщата, да готви, да пере и въобще да се включи в колкото се може повече домашен отговорности, с цел да бъде прелъстителен за дамите.

Благодарение на данните от изследване, оценени от социолозите Скот Колтрейн и Мишел Адамс от Калифорнийския университет, разбираме, че дамите просто не могат да устоят на мъж с панер за пране да вземем за пример. Категорични са, че мъжете, които извършват повече домашен отговорности са по-привлекателни и мечтани от противоположния пол.

Разбира се, също така изследване, съществуват и други в зашита на тази доктрина. По-старо проучване по въпроса демонстрира, че в двойките, в които дамите и мъжете работят на цялостно работно време, домакинските отговорности се поделят сред сътрудниците и двамата са доста по-доволни и задоволени от брака или от връзката си.

Друг специалист - психологът лекар Готман, който е експерт в региона на брака и връзките, споделя, че неговите изследвания го водят до заключението, че съпругите разпознават присъединяване на мъжете си в домакинските отговорности като знак на обич към тях и това още повече ги притегля към тези мъже.

Тези заключения изцяло опровергават схващането, че представителите на мощния пол биват лишени от своята неустрашимост, в случай че от време на време взимат присъединяване в чистенето, прането, готвенето, грижите за децата и така нататък Напротив, това ги прави още по-привлекателни за дамите и заздравява връзката.

Още по-важно е, че дребните момчета взимат образец от бащите си. Друго изследване открива, че момчетата, които вземат участие в осъществяването на домакинските отговорности дружно с татковците си, се оправят по-добре с връзката с другите деца в учебно заведение. Освен това е доста по-малко евентуално да не слушат учителите си или да се държат неприятно с тях, както и да се държат зле в клас. А такива хора са желани за връзка от близките.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР