Много мъже не са сигурни каква е тяхната простата, какво

...
Много мъже не са сигурни каква е тяхната простата, какво
Коментари Харесай

Какво представлява простатата? Усложнения.

Много мъже не са сигурни каква е тяхната простата, какво прави тя или по кое време е належащо да се обадят на доктор. Така че информацията е най-хубавият инструмент, с който хората могат да разполагат, с цел да се оправят с възможни проблеми.

Какво съставлява простата и каква е нейната функционалност?

Простатата е дребна жлеза, която е част от мъжката репродуктивна система, с форма и размер на орех. Намира се под пикочния мехур и пред ректума. Той заобикаля част от уретрата и тръбата в мъжкия сексуален орган, която придвижва урина от пикочния мехур. Простатата оказва помощ за производството на част от течността в спермата, която придвижва семенната течност от тестисите, когато еякулирате. Тази жлеза може да пораства с придвижване на възрастта и самата простата да стане по-голяма.

До към 40-годишна възраст при мъжете, жлезата е допустимо да е минала от размера на орех до подобен на кайсия и най-после стигаме до размера на лимон (вече при 60г.). Тъй като заобикаля част от уретрата, увеличената простата може да притисне тази тръба и това да сътвори проблеми при уриниране. Обикновено тези неразположения не се виждат незабавно, започват по-рано, първите по-сериозни признаци се следят на към 50 години. Медицинските експерти назовават този развой доброкачествена хиперплазияна простатата (ДХП). Това не е раково заболяване.

Кой може да получи уголемена простата?

ДХП е постоянно срещана и не може да бъде предотвратена. Възрастта и фамилната анамнеза за този проблем са две неща, които усилват възможностите да го получите. Чисто статистически към 8 от всеки 10 мъже в последна сметка развиват уголемена простата, Около 90% от мъжете на възраст над 85 години ще имат ДХП и към 30% % ще намерят признаците си за притеснителни.

Симптоми

Ако имате проблеми с уринирането или би трябвало да ходите доста, изключително през нощта, до тоалетната, това може да са сигнали, че имате увеличена простата. Други признаци и признаци включват:

Вашият пикочен мехур не се изпразва изцяло, след уриниране;Чувствате нуждата да отидете до тоалетна внезапно, без чувство за натрупване;Можете да спрете и започнете няколко пъти да уринирате;Трябва да се напрягате, с цел да задвижите някакъв поток.

Важно е да посетите вашия доктор, в случай че имате ранни признаци на ДХП и да не се страхувате от профилактични прегледи след избрани възрасти. Макар и рядко, може да докара до съществени проблеми като увреждане на бъбреците или пикочния мехур. По-голямата простата не значи, че ще имате повече или по-лоши признаци, защото за другите хора всичко е строго самостоятелно. Всъщност някои мъже с доста огромна жлеза, са без спомагателни неразположения.

Лечения

Цялата публикация, прочетете!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР