Много квартали на филипинската столица Манила са наводнени след преминаването

...
Много квартали на филипинската столица Манила са наводнени след преминаването
Коментари Харесай

Мощен тайфун удари Филипините /снимки/

Много квартали на филипинската столица Манила са наводнени след прекосяването на тайфуна Вамко. Той е третият връхлетял страната в границите на няколко седмици, съобщи Франс прес.
Ветровете на Вамко са със скорост 155 километра в час. Бурята се изтегли от Филипините през вчерашния ден вечерта, откакто ги връхлетя в региона на източната част на остров Лусон в сряда. Стихията продължава да напредва в Южнокитайско море, предава Българска телеграфна агенция.
Властите оповестяват за риск от свлачища след прекосяването на бурята. Освен в Манила обстановката е усложнена и в доста околни провинции. Стихията е лишила живота на минимум един човек, а трима се водят за изчезнали.
Преди това през Филипините минаха тайфуните Молаве и Гони, които лишиха живота на десетки хора и унищожиха десетки хиляди жилища.
В другата част на света тропическата стихия Ета, която ту минава в вихър, ту отслабва, провокира проливни дъждове по западното крайбрежие на американския щат Флорида, насочвайки се към Мексиканския залив. Очаква се четвъртото й връхлитане на суша да е северно от гъстонаселения регион на залива Тампа, съобщи Асошиейтед прес. Това може да стане по-късно през днешния ден.
Сега ветровете на Ета са със скорост от 110 километра в час. Вчера в даден миг тя се беше усилила до вихър от първа степен по петстепенната канара за силата на ураганите.
Преди това Ета беше вихър от четвърта степен, когато връхлетя Карибите и Централна Америка. Тя мина през Куба, а през уикенда вилня и в горната част на архипелага Флорида Кийс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР