Много криптовалути преживяха успешна 2023 г., отбелязвайки значителен ръст след

...
Много криптовалути преживяха успешна 2023 г., отбелязвайки значителен ръст след
Коментари Харесай

Топ 3 най-печеливши криптовалути за 2023 година

Много криптовалути претърпяха сполучлива 2023 година, отбелязвайки забележителен растеж след смяна в настроенията по отношение на мечия тренд от 2022 година

Ентусиазмът на вложителите се увеличи до равнища, близки до бичия пазар от 2021 година, което разреши обилни годишни облаги.

Биткойн ( BTC ) видимо надвиши 65 от 100-те най-големи плана за криптовалути , макар че преобладаващата му позиция означи спад. Криптовалутата притегли внимание заради забележителния интерес от страна на огромни играчи в промишлеността като BlackRock и Fidelity, които подадоха заявки за спот ETF.

Най-значителният прогрес през 2023 година се наблюдаваше при криптовалутите, които се съгласуваха с по-мейнстрийм разкази. По-конкретно, през тази година централно място в криптовалутния пейзаж заеха меме монетите, протоколите от първи пласт, изкуственият разсъдък и решенията от втори пласт.

Според отчет на CoinGecko от 28 декември измежду 10-те най-печеливши са BONK , Injective ( INJ ), CorgiAI, Kaspa ( KAS ), Render ( RNDR ), Solana ( SOL ), Conflux ( CFX ), WEMIX, Fetch.ai ( FET ) и Stacks ( STX ). BONK се трансформира в най-добре представящата се компания за годината, демонстрирайки зашеметяващо нарастване от 7,302% въз основа на данните на CoinGecko. Тази меме монета, построена върху Solana (SOL), изпревари Injective с 2.5 пъти.

Injective си обезпечи второто място като максимален печеливш, поскъпвайки с 2,748% от $1.27 до $36.18, значително с помощта на въвеждането на фючърси на токени преди старта посредством децентрализираната си борса Helix. Освен това при започване на годината Injective сътвори фонд на стойност $150 милиона за екосистемата, с цел да насърчи приемането на оперативно съвместима инфраструктура и DeFi.

CorgiAI претендира за третото място като максимален печеливш, реализирайки незабравим скок от 1,959% от $0.00014 до $0.00282. Позиционирана като главната меме монета в блокчейна на Cronos, CorgiAI следваше наклонността, при която всяка верига се стреми да има своя обособена “ “.

Инвестирането в някоя от 10-те най-печеливши монети, посочени от CoinGecko при започване на 2023 година би донесло възвръщаемост, най-малко 3.9 пъти по-голяма от тази на Биткойн и Етериум ( ETH ). От решаващо значение е обаче да се означи, че множеството от тези най-добре представящи се токени са спекулативни и относително нови за пазара. Техният скок значително се дължи на в началото ниската ликвидност, започвайки от пазарна капитализация от едвам няколко хиляди $.

Следователно вложението в тези планове представляваше извънредно високорисков сюжет. Много токени с ниска ликвидност избледняха в неопределеност, което докара до обилни загуби за спекулативните вложители.

Като се има поради този подтекст, от значително значение е вложителите да осъзнаят рисковете и да проведат задълбочено изследване на всяка криптовалута, която преглеждат.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР