Много компютри под Windows 10 ще имат проблем при възпроизвеждането

...
Коментари Харесай

Обновление на Windows 10 причинява проблем с аудиото


Много компютри под Windows 10 ще имат проблем при възпроизвеждането на аудио
(снимка: CC0 Public Domain)

Някои консуматори на операционната система Windows 10 са изправени пред неспособност да възпроизвеждат аудио на своите компютри и преносими компютри, без значение дали става въпрос за интернет радио, елементарни песни или саундтраци във филми.

Причината за зародилия проблем е следващата актуализация, която Microsoft пусна за 7-годишната си платформа, заяви Softpedia. Към момента не е известно какъв брой консуматори са наранени от обновлението. Проблемът с възпроизвеждането на звука не се демонстрира при всички консуматори.

Предполага се, че са наранени десетки милиони компютри под ръководство на Windows 10, защото точно тази версия на операционната система е най-популярна. Като цяло фамилията на Windows държи 75,28% от световния пазар на компютърни платформи, по данни StatCounter за юли 2022 година Windows 10 заема 72,23% от инсталациите на Windows, следвана от Windows 7 с 11,99% и Windows 11 с 11,73%. 
още по темата
Актуализацията KB5015878, както и няколко по-късни корекции предизвикват “счупване ” на звука в Windows 10. Някои наранени компютри с Windows 10 може въобще да не възпроизвеждат тон, а други да имат проблеми единствено с избрани портове, аудио устройства или стратегии.

Microsoft към момента няма промяна, която възвръща опцията за възпроизвеждане на тон в Windows 10. Вместо това компанията предлага банални препоръки и по-специално актуализиране на драйверите за аудио устройството. Стандартният инструмент за премахване на неизправности, вграден в Windows, също може да помогне.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР