Много искат да ни спрат и през следващите три седмици

...
Много искат да ни спрат и през следващите три седмици
Коментари Харесай

Кирил Петков за енергетиката: Геотермални централи, ВЕЦ-ове на Дунав, нови блокове в Козлодуй |

Много желаят да ни спрат и през идващите три седмици ще прочетете невероятни неща за нас. Това сподели съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков на среща с жители в Горна Оряховица.

" Нито взехме пари от някой, нито взехме хора от някой, безусловно без значение си държим партията. Всеки в листите ни сме го проверявали. Може и да сме създали някоя неточност, само че не сме поемали задължения и един ден няма по какъв начин някой да ни вдигне телефона и да ни каже - помните ли по какъв начин ви поддържах и какви пари ви дадох. Това доста ги нервира ", сподели той.

Петков уточни, че страхът от Продължаваме промяната е доста огромен, тъй като не знаят по какъв начин да ги управляват.

" Ходим от град на град, имаме ясни политики и визия по какъв начин да спрем парите на всичките крадци ", уточни някогашният министър на стопанската система.

Петков бе безапелационен, че в случай че в идващият парламент има 121 депутати на смяната, то тя ще пристигна " като бързия трен ".

" Трябва да достигнем 121 депутати. Не би трябвало да са по-малко и
Всичко за Вашата сватба
колкото сме по-силни в Народното събрание, толкоз ще можем повече да диктуваме нашите политики, вместо да вършим някакви взаимни отстъпки. Трябва да създадем съдружно държавно управление, то е ясно. С Христо Иванов и ген. Атанасов си приказваме сега. Истината е, че и те, и ние осъзнаваме, че в идващото държавно управление ще работим дружно. Много се надяваме " Изправи се! Ние идваме! " и те да минат бариерата, тъй като това са още 12 депутата, които ще ни трябват ", изясни съпредседателят на Природен парк.

Петков разяснява и тематиката за това от какви енергийни мощности се нуждае България.

" Вярваме, че има други възможности на нуклеарната енергетика, които са си по-наши. В цяла Северна България се оказва, че има води, които са на към 2 километра подземен - геотермалите. Турция сега подвигна 1200 мегавата за 5 години единствено геотермали. Сега вкарахме два плана за геотермални източници в проекта за възобновяване и развиване, тъй като, в случай че се окаже, че е правилно, по-хубаво няма. Това си е българска сила, зелена и не зависи от никой снабдител. Въпросът е дали ще е задоволителна и след тези два пилотни плана ще знаем ", сподели Петков.

Според
Всичко за Вашата сватба
него за АЕЦ Белене има сериозен проблем, за който никой не приказва.

" Истината е, че те махнаха сертификацията на площадката, а нова сертификация след Фукушима, Брюксел няма да даде. Затова би трябвало да се мисли както за удължение на живота на АЕЦ " Козлодуй ", по този начин и за инсталирането на нови реактори там. Със сигурност България би трябвало да има нуклеарна енергетика и централа, само че централа, която е действителна ", добави съпредседателят на Природен парк.

Петков уточни пред хората от Горна Оряховица, че има и други благоприятни условия за развиването на евтини локални производства на електрическа енергия.

" От шест години румънската страна желае дружно да създадем Водноелектрическа централа и ние сме единствената права, в която нямаме Водноелектрическа централа сега. Преди нас има 52 такива централи. А това е също безвъзмездна сила. Също е зелена, тя си тече. Така че бъдещето е на ВЕЦ-овете по Дунава, геотермалите и за Марица Изток преглеждаме една напълно нова технология, с която да се хваща въглеродният диоксид и да го правиш на тор. Въпросът е дали можем да го създадем задоволително бързо и задоволително всеобщо. Ако това можем, тогава въглищата ще си ги работим. Горим
Всичко за Вашата сватба
си въглищата с Мариците, само че излъчванията ги няма. Тогава отиваме в Брюксел и обясняваме, че няма смисъл да стопираме въглищата, в случай че те не вкарват излъчвания. Така че приоритет номер 1 би трябвало да е да имаме българска сила и да е оптимално евтина ", акцентира Петков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg