Много идеи се обсъждат, утре ще бъдат направени доста интересни

...
Много идеи се обсъждат, утре ще бъдат направени доста интересни
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Утре обявяваме проекта си за конституционни промени, ще има интересни предложения

Много хрумвания се разискват, на следващия ден ще бъдат направени много забавни анонси и имам вяра, че това ще внесе много позитивизъм.

Това сподели в предаването  " Говори в този момент " по Българска национална телевизия депутатът от " - " (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев във връзка предложенията за конституционни промени, които ПП-ДБ ще разгласят на следващия ден. " Относно служебните държавни управления, цялата власт отива в един човек и когато президентът реши да сменя началник на специфичните служби, си го назначава самичък ".

Според Мирчев няма да има смяна в цените на горивата след отнемането на концесията на " Лукойл " на пристанището " Росенец ". Целта беше страната да си върне контрола, защото иа правилник на Европейски Съюз в тази тенденция, който служебното държавно управление на президента Радев не съблюдава. Все още няма решение за назначение на необикновен представител на страната в " Лукойл ", тъй като по закон то би трябвало да се вземе от министъра на енергетиката. Ивайло Мирчев уточни, че по-голям е представителят, който държи златната акция на страната там, само че, по думите му, нашият от години " обслужва по-скоро съветски ползи ".

" Връщането на контрола върху Росенец беше стратегически значимо и няма да има никакъв проблем за действието на " Лукойл ". Никой няма да стопира работата на една частна компания, никой не желае да спъва работата на рафинерията. Защо контролът на пристанището е намалял по време на служебното държавно управление би трябвало да отговори президентът Радев. На този стадий не е премисляно преустановяване на дерогацията за импорт на съветски нефт.  

Мирчев прикани Външно министерство да привика съветския дипломат за пояснения поради изявление на заместник-председателя на съветската Дума Пьотр Толстой, че българското Черноморие било съветско и че след Украйна, България и Румъния били " идващите ". Според депутата президентът Румен Радев е саботирал идването на по-голяма бойна група на НАТО у нас. По мотив даването на БТР-и на Украйна Мирчев разяснява, че Българска социалистическа партия се пробвали да внушат, че по този начин ще се омаломощи армията. " Нищо сходно, става дума техника от времето на Възродителния развой, купувана с цел да се оправя с възможни вълнения. Това са машини на жандармерията, не на армията.

Водят се диалози с Украйна да продадем цялото съоръжение за " Белене ", в случай че се реализира договореност за цена, която по-висока от тази, на която България е купила частите. Срокът е 6 септември. " По отношение на Козлодуй, работим интензивно по седми блок, там няма да има съветска технология ", сподели Ивайло Мирчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР