Много и разнопосочни са сигналте в първите дни след формирането

...
Много и разнопосочни са сигналте в първите дни след формирането
Коментари Харесай

Деян Дечев: Имаме правителство на имунитетите и омертата, създадено от зор

Много и разнопосочни са сигналте в първите дни след образуването на новото държавно управление, което ще бъде изправено пред доста съществени компликации и провокации. Това разяснява в предаването " България, Европа и света " на Радио " Фокус "  народният представител от " Българска социалистическа партия за България “ Деян Дечев.

По думите му аргументите за това са няколко:  " На първо място атмосферата, в която бе основано то - безпорядък, разпад на държавността, воюващи институции, тежката форма на съмнение към обединенията. Трябва да отчетем и обстановката с желаните имунитети на водачите на тези управнически обединения. И не на последно място да отчетем, че това е държавно управление, което беше основано от напън, а не да осъществя избрани политики или с цел да взема решение проблемите на хората. Неслучайно ние го нарекохме " държавно управление на имунитетите и на омертата “, изясни Дечев.

Според него от началото на 49-ото Народно заседание Българска социалистическа партия е единствената парламентарна мощ, която работи за това, за което е определена.

" Ние направихме предложение за увеличение на минималната работна заплата от 1 юли, отхвърлено в зала, оферти за увеличение на майчинството през втората година, преизчисляване на пенсиите, необлагаем най-малко за най-бедните – отхвърлени в комисия. Така че ние нашата работа си я вършим, за жалост останалите политически обединения се занимават с неща, които надалеч не кореспондират с поръчките им в предизборната акция ", посочи националният представител.

По думите му Българска социалистическа партия ще направи своите оферти за Бюджет 2023, само че са скептични към план-сметката на Асен Василев: " Тъй като поръчките, които бяха направени от новите ръководещи, са за един противообществен бюджет ".

Относно конституционните промени, Дечев счита, че от днешните поръчки е станало ясно, че конституционните промени, които ПП-ДБ прокламират, ще бъдат направени от Делян Пеевски: " Предстои да забележим какво ще ни бъде сервирано като парламентарна група, в случай че изобщо бъдем поканени на такива съвещания ".

Той обърна внимание и на ролята на " Възраждане “ в избирането на Пеевски в конституционната комисия, без чиято помощ това не би било допустимо: " Възраждане “, които по принцип за много шумни, в комфортни моменти замълчават и с тяхното възпиране от дейстие разрешават прокарването на значими решения в Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР