Много хора вярват, че парите са ключ към по-добър и

...
Много хора вярват, че парите са ключ към по-добър и
Коментари Харесай

Защо парите не ни правят щастливи?

Много хора имат вяра, че парите са ключ към по-добър и благополучен живот. Но учените разкриват, че връзката сред щастието и многото пари не е непрекъсната. А съгласно други парите нямат връзка с щастието въобще. С пари не може да се купи благополучие, а единствено доста движимости.

Психолозите са открили, че под избран приход хората в действителност не изпитват благополучие поради несигурността в живота си. Но в случай че приходът им е висок, парите към този момент нямат директна връзка с щастието. Ето за какво парите не ни носят благополучие:

1. Хората не стартират да практикуват действия, който носят благополучие и наслаждение, когато станат по-богати

Те прекарват времето си в работа и в действия, които им носят стрес и напрежение. Парите имат къс резултат върху възприятието ни за удоволствието от живота, тъй като щастието не се дефинира от един единствен фактор, а от доста други като другари, връзки с останалите хора, работата ни и удоволствието от живота като цяло.
 работа iStock/Getty Images-->
2. Материалните неща не ни вършат щастливи

Придобиването на материални неща ни прави щастливи единствено краткотрайно. Желанието за материални придобивки пораства по-бързо от приходите ни и по този начин не ставаме по-щастливи, даже и да сме придобили нещата, които преди този момент сме желали.

3. Важен е относителният приход, не просто парите

Оказва се, че множеството хора се интересуват не толкоз от безспорното количество на парите, а дали печелят повече от другите към тях. За страдание, колкото повече пари печелим, с толкоз по-богати хора ще бъдем обкръжени и толкоз по-малко релативно пари ще имаме за съпоставяне.
 злоба iStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР