Много хора в продължение на десетилетия са се опитвали да

...
Много хора в продължение на десетилетия са се опитвали да
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Мирът в Близкия изток е възможен

" Много хора в продължение на десетилетия са се опитвали да реализират мир в региона на Близкия изток. Аз обаче съм уверен, че това е допустимо ", е декларирал американският президент Доналд Тръмп, съобщи BBC.

``
реклама
 
Държавният глава на Съединени американски щати нощес в Белия дом е приел израелския министър председател Бенямин Нетаняху и водача на най-голямата опозиционна мощ в еврейската страна партията " Синьо и бяло " Бени Ганц. Домакинът пред гостите си е показал своя проект за контролиране на спора, именуван и Сделката на века. Тръмп не е разкрил детайлности към своя проект. Президентът обаче е бил безапелационен, че предлагането му не е предвиждало интервенция във вътрешните работи на Израел.
  
Нетаняху е благодарил на американския водач и е показал, че Съединени американски щати са признали правата на неговата страна върху Западния бряг на река Йордан. " Американският водач е първият политик от международен мащаб, който е направил това ", е декларирал министър-председателят.
 
Западният бряг, именуван от Тел Авив Юдея и Самария, е ръководен от Израел (59% от територията) и Палестинската автономност. Районът в източната част на Израел с към 440 000 души не е бил приет за част от еврейската страна с резолюция на Организация на обединените нации. Документът на международната организация е оповестил, че Западният бряг е бил окупиран от Израел след Шестдневната война от 1967 г против Йордания (контролирала района дотогава), Египет и Сирия.  До разделянето на пълномощията в Западния бряг се е стигнало през 1994 година Тогава израелците и палестинците са подписали Споразумението от Осло. Въпреки контракта, доста въпроси са останали нерешени и до през днешния ден.
 
Ганц след срещата с Тръмп е изразил оптимизъм от разговора. " Ние ще стартираме реализацията на Сделката на века незабавно след образуването на държавно управление ", е декларирал лидерът на " Синьо и бяло ".
 
Предсрочните парламентарни избори в Израел са били планувани за 2 март 2020 година До третия за миналите 11 месеца избор за Кнесет се е стигнало, тъй като след изборите през април и септември 2019 година нито една от двете водещи сили не е получила поддръжка от най-малко 61 от 120-те депутати за сформиране на съдружно държавно управление.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР