Много хора смятат, че заявената от Холгер Руне амбиция да

...
Много хора смятат, че заявената от Холгер Руне амбиция да
Коментари Харесай

Муратоглу: Реалистично е Руне да стане №1 през 2023


Много хора считат, че декларираната от Холгер Руне упоритост да стане №1 в света следващата година не е изключително реалистична. Патрик Муратоглу обаче несъмнено не е измежду тях. Французинът, който е един от двамата треньори на младежа дружно с Ларс Кристенсен, разяснява за какво съгласно него е изцяло допустимо Руне да стигне върха в границите на идващите 12 месеца.

„ Мисля, че поставената от Холгер цел да стане №1 в света през идващия сезон, е изцяло реалистична. Винаги съм казвал, че в случай че поставяш ниски летви пред себе си, няма да стигнеш изключително надалеч. В този смисъл считам, че настройката на Руне е изцяло вярна. Няма нищо неприятно в това да бъдеш упорит. Холгер постоянно си е поставял високи цели и това е една от главните аргументи за триумфите му. Той непрекъснато се стреми да доближава нови граници в развиването си и това е отлично “ – сподели Муратоглу пред Арно Монгал от Eurosport Франция.

„ Руне въобще не се отчайва, в случай че не успее да реализира задачите си незабавно. Той ще продължи да се труди в продължение на шест месеца, година, две, три, колкото е нужно. В този случай е доста значим характерът на съответния човек. Изцяло от теб зависи дали приемаш високите цели и упования като източник на напрежение или в противен случай – нещо, което те стимулира. Холгер постоянно е обичал провокациите. Съревнованията го карат да се усеща добре и да влага най-хубавото от себе си “ – добави някогашният треньор на Серина Уилямс.

„ Много хора ме питат дали считам за реалистично Руне да стане №1 през 2023 година Защо не? Когато притежаваш гений като неговия, всичко е допустимо. Разбира се, с цел да се случи това, той ще би трябвало да играе през цялата година по този начин, както го направи в Париж, изключително на Мастърс шампионатите и тези от Големия шлем. Няма да е елементарно, само че в случай че беше, всеки щеше да го е правил. Ще бъде мъчно, само че е изцяло допустимо “.

Муратоглу съобщи, че той и Ларс Кристенсен все по-често беседват с Руне за идващия сезон, с цел да го приготвят душевен и прочувствено за това, което му следва.

„ Ясно е какво е нужно на Холгер, с цел да стане №1 следващата година – най-малко три трофеи от Мастърс и една от Големия шлем. Осъзнаваме какъв брой значим сезон ни следва, само че не гледаме прекомерно надалеч напред, защото съгласно мен и Ларс е по-добре да мислим най-много за сегашното и да не се отнасяме. Това е повода към момента да не сме поставяли дълготрайни цели пред Холгер. Предстоят ни доста съществени провокации, само че точно те вършат спорта забавен и карат играчите да демонстрират най-хубавото от себе си “.

На въпроса дали съгласно него е допустимо Руне да завоюва 15 трофеи от Големия шлем в хода на кариерата си, Муратоглу отговори, че не би желал да слага сходни условия пред датчанина в толкоз ранен и внимателен стадий от кариерата му.

„ Не си слагаме сходни цели, защото, най-малко на този стадий, сходни неша не звучат по никакъв начин реалистично. Руне към момента не е спечелил нито една купа от Големия шлем, тъй че е прекомерно рано да приказваме за 15. Винаги съм считал, че както в тениса, по този начин и в живота, е най-добре човек да напредва последователно. В момента задачата ни е Холгер да завоюва една купа от Големия шлем, което би било голям триумф. Ако успее да го направи, едвам тогава ще сложим по-високи цели “.

„ Холгер реализира доста триумфи през 2022 година и има всички учредения да бъде доста удовлетворен от сезона си. Разбира се, за него е голямо хвалебствие хората да го дефинират като предстоящ първенец от Големия шлем и водач в ранглистата. Той обаче би трябвало да остане крепко стъпил на земята и да гледа единствено напред “ – завърпи Муратоглу.

Руне завоюва три трофеи, в това число дебютния си Мастърс трофей, с помощта на което приключи годината като №11 в ранглистат – с цели 92 позиции по-високо спрямо 2021 . Датчанинът ще стартира новия сезон с присъединяване на ATP 250 шампионата в Оукланд, който ще се организира от 9 до 15 януари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР