Много хора смятат, че за да изглеждате красиво, трябва да

...
Много хора смятат, че за да изглеждате красиво, трябва да
Коментари Харесай

Защо избърсвам лицето си с резен картоф всеки ден

Много хора считат, че с цел да изглеждате красиво, би трябвало да инвестирате доста пари за осъществяване на доста процедури, закупуване на скъпа козметика. Всъщност има разполагаем по-достъпни артикули за грижа за кожата. Например, трия лицето си с парче картоф. И това ми разрешава да разходвам по-малко за скъпа козметика.

Основното преимущество на тази коренова просвета е, че тя може да се употребява за всеки вид кожа, в това число за проблематична кожа (с акне, възпаления, акне от разнообразни видове). Но също по този начин картофите са доста ефикасни, което в комбиниране с ниската цена на този артикул го прави една от най-хубавите козметични артикули.

Маски, направени от зеленчуци, в това число картофи, са подобаващи за всички видове кожа. Включително чувствителни и проблематични. Освен всичко друго, картофите са наличен и много ефикасен козметичен артикул. И всичко с помощта на състава си.

Защо употребявам картофи?

От витамините в тази коренова просвета участват:

аскорбинова киселина – витамин С освен отстранява токсините от кожата, само че също по този начин оказва помощ за изчистване на порите, стеснява ги; рибофлафин (витамин В2) и тиамин (витамин В1) участват в производството на колаген, редокс процеси; филохинон (една от разновидностите на витамин К), което понижава до най-малко риска от възрастови петна по кожата.

От потребните микроелементи, които си коства да наблегнете:

селен , който покачва защитните свойства на кожата, тъй че тя сполучливо се опълчва на нездравословните фактори; лутеинът е вещество, което предотвратява натрупването на свободни радикали в кожата, които водят до ранно стареене.

Друго преимущество е, че кореноплодните култури съдържат минимум 75% вода, тъй че откакто я употребявате, кожата постоянно ще бъде овлажнена. Картофът има и нишесте – това вещество оказва помощ и в битката с възрастовите петна, служи като ексфолиращо средство, което отстранява мъртвите частици от кожата.

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР